Neglebitende på Gyldendal

Forbrytelser lønner seg - i alle fall om du gir dem ut i bokform på Gyldendal forlag denne våren.

Gyldendal forlag satser tradisjonsrikt sterkt på krim denne våren. Jørn Lier Holst som debuterte i fjor med krimromanen «Nøkkelvitnet» kommer i år med en ny krim om kvinner som forsvinner.

Mehlums sjette
Debuterende i krimsjangeren er også Eirik Wettre som har skrevet en thriller fra Kragerø i «Spill uten regler». Gerd Eva Zimmermann Lillo har skrevet en thriller om cybredating, mens veteranen Jam Mehlum er klar med sin sjette bok om advokat og etterforsker Svend Foyn fra Tønsberg - «Din eneste venn».

Av oversatt krim får vi nye bøker av både Åsa Larson og Peter Robinson. Robert Wilson, berømt for «Et lite drap i Lisboa» og «Den blinde mannen i Sevilla» har en ny bok på trappene.

Marquez' livsberetning
Amerikanske Jonathan Safran Foer debuterte med «Alt blir klart og tydelig», som i disse dager blir en film med Elijah Wood. Nå er den unge forfatteren tilbake med «Ekstremt høyt og utrolig nært» på Gyldendal denne våren.

Og mange har nok ventet på Gabriel Garcia Marquez' «Alle mine triste horer» og ikke minst Iain Pears oppfølger til «Et skilt ved korsveien» - «Scipios drøm».

I midten av juni kommer også Vikram Seths «Two Lives» på norsk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.