Nei, dette er ikke en liten jente

Foto: Getty Images

Grayson Perry kler seg ikke som andre når han går opp den røde løperen.

30.06.11 17:34

(SIDE2:) Grayson Perry er 51 år gammel, men på den røde løperen kler han seg ofte som en 10-årig jente.

Lager vaser
Den britiske kunstneren er kjent for sine prisbelønnede keramikkvaser, som ofte er prydet med sterke farger og kontroversielle figurer. Men mest kjent er han nok for sin uvanlige bekledning.

Allerede som liten kledde han seg i kvinneklær, og i tenårene anså han seg selv som transvestitt. Som 15-åring begynte han å gå ut utkledd som kvinne.

Eget jenterom
Mens de fleste transvestitter kler seg i lekre, feminine kvinneklær, har Perry valgt å gå i en annen retning. Når han møter offentligheten, stiller han ofte som alteregoet Claire, som han har beskrevet som «en ung jente».

Han har ofte på seg fargerike kjoler, sløyfer og rysjer, søte sko og fletter i håret. Men innimellom kler han seg også mer freidig og utfordrende.

Hjemme har Claire et eget soverom, og her har hun rundt 60 kjoler.

Privat er Perry gift med Philippa og har en datter på 19 år.

HTML EMBED

For å se bildekarusellen trenger du Flashplayer 8. eller høyere, og JavaScript må være aktivert.

var so_bk = new SWFObject("http://pub.tv2.no/nettavisen/gif/flars/slideshow_b.swf", "picshow_b4358", "468", "665", "8"); so_bk.addVariable("id", "4358"); so_bk.addParam('allowscriptaccess','always'); so_bk.addVariable('htmlObjectId','picshow_b4358'); so_bk.addVariable("scale", "noscale"); so_bk.write("karusell_so_body4358");

4358

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.