Dagen i dag er ingen vanlig onsdag. Ja, det er onsdag før påske og du slutter kanskje tidlig på jobben. Men det er også dagen mange gruer seg litt ekstra til: 1. april.

I dag er det derfor lurt å tenke seg litt ekstra om før du kommenterer på en venns svært så overraskende Facebook-status eller lar deg opprøre over en av de mange oppsiktsvekkende nyhetene som vil komme i løpet av dagen.

Taylor Swift er like skeptisk til denne dagen som undertegnede og skriver på Twitter: - Stol ikke på noen de neste 24 timene!

Gikk du på Nettavisens aprilspøk? For det stemmer nemlig ikke at du kan sjekke opp noen med NSBs reiseapp.

NSB har lagt inn et nytt valg når du bestiller billetten din på mobiltelefon, hvor du kan huke av for om du er singel, alder og kjønn, og hvilket kjønn du er interessert i. Appen vil så «matche deg» slik at du plasseres i nærheten av aktuelle kandidater.

Men dette er selvsagt (dessverre) bare tull. Ønsker du å sjekke om noen på toget, må du nesten gjøre det på gamlemåten.

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=zaJFcuTT22_Im4P7IHaVu6kwxIwSIaYKZb53YH2g5QjYeoWPThObyoCRoF_WAKPZ5lCbzyWgglipKJjcOSLMXM30vrz07cg4QID54mW9tyt235z1bY3ejlwjrhk-AiH-kgiVjCKouCU&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Her er et knippe av årets aprilspøker.

Du må ha førerkort for å kjøre sykkel

Det er EØS-direktiv nummer 3 som tvinger syklende på offentlig vei til å ta førerprøve. Direktivet gjelder alle steder i landet som har bystatus, og vil derfor slå inn for fullt i Orkdal. Opplæringa vil koste ca 4000 kroner, skriver avisa Sør-Trøndelag.

– Dette er et latterlig og uforståelig påbud i ei tid der alle politikere snakker om folkehelse. Å sykle til og fra jobb er folkehelse på sitt beste, sier Arnt Tronvoll, til avisen.

Den praktiske delen av «sykkellappen» skjer på bane og ute i trafikken, og er mye lik opplæringa for moped. I tillegg er det en fire timer lang teoretisk opplæring som ender opp med en teoriprøve hos Biltilsynet, skal vi tro artikkelen. Men det gjør vi altså ikke.

Kan du høre lyden?

Som seg hør og bør har radiokanalen P4 en lydspøk. Kan du høre en spesiell lyd, vil nemlig myndighetene ha tak i deg.

Professor i nevrologi, Geir Oddmund Fuglesang har sammen med en gruppe forskere satt sammen komponenter, som for noen blir en lyd med spesielt utvalgte frekvenser som harmonerer med hjernebølgers svingetall. Derfor høres lyden bare av personer med uvanlig høy intelligens, melder altså P4.

Kronestykkene forsvinner

Dinside Ett- og toøringene forsvant i 1972, og ti år seinere femøringen. I 1991 kastet vi tiøringen på historiens skraphaug, og femtiøringen forsvant i 2012. Nå forsvinner også krona etter at Norges Bank bestemte det i et møte like før påskeferien, skriver Din Side.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Utfasingen er ennå ikke kommunisert ut til offentligheten, men etter det Dinside erfarer blir det en gradvis overgang med start mandag 4. mai og sommeren 2017 skal det kunne være femkroner, tikroner og tjuekroner igjen som mynter her til lands

Nå skal vi ikke si at det ikke kommer til å skje en gang i fremtiden. Men nå? Nei, det tror vi ikke på.

Fem personer får være med ut i verdensrommet

Selskapet XCOR Space Expedition tar på seg spanderbuksene og gir bort fem romturer til bodøværinger i forbindelse med byjubileet, skriver Avisa Nordland.

Den flyinteresserte småflypiloten og ordfører Ole Hjartøy skal være den første bodøværingen som får gratis billett.

– Jeg måtte bare takke ja. Men nå gleder jeg meg som en unge, sier ordfører han til avisen.

Vi ønsker ham lykke til på reisen.

Lager vannkommune

I Telemark ser de for seg å slå sammen kommunene Tokke, Kviteseid, Nome og Skien og lage en kanalkommune, melder Varden.

En av fordelene skal vistnok være at det er mulig å etablere mobile offentlig tjenester langs vannveien.

Og selvsagt vil kommunen ha tilbakemeldinger per telefon og e-post.

Sabeltann må bruke redningsvest


Har du sett andre aprilspøker? Tips oss i kommentarfeltet!