RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nei-flertall i fire år

Sist oppdatert:
Nordmenn står steilt på sitt nei til EU. For fjerde år på rad er det nei-flertall i Norge, viser en ny meningsmåling.

Oslo (NTB): 54,9 prosent av velgerne sier nei til EU, mens ja-siden bare får 33 prosent. 12 prosent sitter på gjerdet og svarer vet ikke på spørsmålet om de er for eller mot norsk medlemskap i EU.

Det viser Sentios siste meningsmåling for avisene Nationen og Klassekampen. Det betyr 48 måneder på rad med nei-flertall i Norge, skriver Klassekampen.

- Verken finanskrisen, Islands påståtte interesse for medlemskap eller det som skjer i Venstre ser ut til å bevege velgerne i ja-sidens retning, sier leder for Nei til EU Heming Olaussen.

Europabevegelsens leder Svein Roald Hansen har likevel ikke tenkt å gi opp med det første. Han tror EU-spørsmålet igjen kan bli aktuelt i Norge hvis Island blir med og det får konsekvenser for EØS-avtalen.

- Jeg tror ikke folk flest går rundt og bekymrer seg for EØS-avtalen. Men hvis den faller, må politikerne diskutere det, og da får vi en ny syretest, sier han til Nationen.

Til og med i Høyre er ja-siden på vikende front. 55 prosent av Høyre-velgerne sier fortsatt ja, men hele 40 prosent av partiets velgere tilhører nå nei-siden. Det betyr at nei-siden er sterkere i Høyre enn hos Arbeiderpartiet, der 37 prosent sier nei.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere