Gå til sidens hovedinnhold

– Nei, hyttemarkedet koker ikke nå

– Folk har god tid. De MÅ ikke kjøpe, sier megler Morten Høegh.

HYTTE-NORGE: Høegh, som er seniormegler hos Nordvik & Partners, skal av gårde på visningshelg på Norefjell når vi snakker med ham.

Akkurat Norefjell-området stiger mest, viser statistikkene, og Høegh bekrefter at har vært en del omsetning der i det siste. Norefjell er preget av både leiligheter og hytter, og Høegh forteller at det for tiden selges mest av de tradisjonelle hyttene.

LES OGSÅ: Dette er den nye hyttetrenden

Kjøpers marked

– Markedet ellers preges av at folk har god tid. De MÅ ikke kjøpe, og det tar ofte lang tid før de legger inn bud. Det er fortsatt kjøpers marked på fjellet, sier Høegh, som imidlertid tror aktiviteten hever seg betraktelig mot slutten av vintersesongen.

– Man ser at folk plutselig våkner litt nå mars. De tenker kanskje at de kan gjøre et godt kjøp på slutten av vinteren, sier Høegh.

Når toppen i mai

Leif J. Laugen, nestleder i Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff), forteller at det omsettes forholdsvis bra med fjellhytter fra februar til april.

– Men høysesong for fjellhytter er på høsten, ofte i høstferien. Det har en sammenheng med at det er enklere å komme seg frem i fjellet når det er fritt for snø, sier Laugen.

Mens skal du selge hytta ved sjøen, bør du vente til etter påske. – Ved sjøen er det veldig mye som skjer like etter påske, når snøen stort sett har reist. Her når salget en topp i mai, sier Leif J. Laugen.

LES OGSÅ: Nesten ingen selger Oslo-perlene

LES OGSÅ: Derfor ønsker vi å bo her

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien