*Nettavisen* Nyheter.

Nei, så tjukk du er blitt!

IKKE SOM FØR? Har kjæresten lag på seg og du føler du må si fra? Da bør du lese dette først. Foto: (Shutterstock)

Slik forteller du dama at hun har lagt på seg - på en hyggelig måte.

13.03.09 07:29

(LXUS.no) Har trening og sunn livsstil blitt erstattet med sofakvelder og potetgull foran TVen? Kjærestetilværelsen fører gjerne til noen ekstra kilo for både ham og henne, og ettersom man ser seg selv i speilet hver dag er det ikke alltid lett å legge merke til at man har lagt på seg.

LES OGSÅ:
Nå må du trene rumpa
Styrtrik og lat?

Og dersom kjærestens ekstra kilo er mer enn du kan makte å leve med, er det fristende å si fra. Men å plumpe ut med "nå synes jeg sannelig du er blitt litt lubben" er ikke måten å gjøre det på. I hvert fall ikke om du vil at forholdet skal vare og ikke vil såre henne.

Ifølge AskMen.com er det imidlertid ti måter å fortelle dama at hun er blitt tjukk på - uten at hun skal bli lei seg:

10. Kjøp for små klær til henne

"Å, er den for liten? Men i fjor sommer brukte du jo størrelse 36!" Dersom hun må tilbake til butikken for å bytte plagget og ser at hun har gått opp to størrelser, vil det fort få fart på treningsplanene.

9. Meld henne på yoga timer

- og si at det er for å redusere stress! Pass på at du velger krevende yoga-former som power yoga og ashtanga. Blir hun bare liggende på et gulv og meditere, kan resultatene la vente på seg.

8. Lag ditt eget treningsopplegg

Omvendt psykologi på sitt beste. Ved å legge det frem som at du selv føler det er på tide å gå ned noen kilo, vil hun kanskje føle det samme. Og om hun skjønner at det er et hint, vil hun likevel sette pris på din taktfulle måte å si fra på.

7. Gi henne mindre porsjoner

Server middagen du lager på tallerkner og ikke la henne forsyne seg selv. Om hun må be om mer mat, tror AskMen.com sjansene er store for at hun vil innse at spising er blitt hennes nye favoritthobby.

6. Skift til en sunnere diett

Når sex etter en stund byttes ut med fastfood og iskrem, kommer selvsagt kiloene snikene. Insistér på å ha et sunt kjøleskap, og dere vil begge dra nytte av det.

Klikk på bildet for å forstørre.

FOR MYE AV DETTE? Partilværelsen fører ofte med seg noen ekstra kilo når sex byttes ut med TV-titting. Foto: (Shutterstock)

5. Klyp henne varsomt i sideflesket

Akkurat som menn flekser muskler når noen tar på dem, vil jenter instinktivt suge inn magen eller trekke seg unna når du tar på flesk hun helst vil skjule. Gjør du det ofte nok, vil det øke hennes egen bevissthet av overflødige bilringer.

4. Be henne ta på seg en gammel kjole

Invitér henne på en romantisk aften og be henne ta på seg antrekket hun hadde på da dere møtte første gang. Si hvor flott hun var den gangen. Når hun må innrømme at kjolen nå sitter som et pølseskinn og glidelåsen ikke går igjen, vil hun innse at det kanskje er på tide å komme seg til treningssenteret.

3. Stol-sabotasje

Finn frem skrutrekker, baufil eller annet nyttig verktøy. Løsne noen skruer, skjær litt i et stolben og vent til hun setter seg. Ingenting er mer pinlig enn at et møbel tar kvelden av overvekt alene, og sjansene for at hun ikke sporenstreks tar slanke-affære er minimale!

2. Plassér "før og nå"-bilder rundt i hjemmet

Et bilde kan si mer enn tusen ord, og dersom hun stadig blir minnet på hvor mye slankere hun var dengang da, er sjansene store for at hun vil ønske å finne tilbake til fordums veltrenthet.

1. Ta henne til et sted hvor hun må gå i bikini

Hun er kanskje i fornøyd med joggebukse- og Haägen Dazs-tilværelsen, men om du tar henne med på et sted hvor hun må vise seg i bikini, vil hun garantert bli obs på alle overflødige kilo. Synet av veltrente bikini-babes vil også gjøre sitt for å få fart på treningsplanene - i hvert fall om hun snart skal tilbake dit igjen.

Har du et tips til LXUS? Send det hit!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.