Nei, så tjukk han har blitt

For to uker siden ble lille Linus funnet utmagret og skadd i Vestfold. Nå er den søte krabaten på bedringens vei.

31.07.08 15:27

(iBergen.no) Klokken er 09.00 i Akvariet i Bergen og selungen Linus har akkurat våknet. Litt morgengretten hiver den seks uker gamle selen i seg frokosten før dyrepasser Irene Beyer skal veie den ensomme selungen.

- Han må være alene i dette bassenget til rundt juletider for å bli helt frisk og for at han ikke skal smitte de tre andre selene vi har her. Da vi fikk Linus for en drøy uke siden var han veldig tynn og hadde feber i kroppen, sier hun og titter bort på sin sjarmerende venn.

DØD: Linus våknet aldri fra narkosen han ble lagt i under en øyeoperasjon. Foto: Ørjan Nilsson

Antibiotika
Dyrepasserne på Akvariet har den siste tiden jobbet med å få rensket sårene Linus før han ble funnet på stranden på Holm i Sande for drøyt to uker siden.

På Akvariet tror de at Linus kan ha blitt bitt av en hund ettersom han hadde to store bittskader i ansiktet og flere betente byller. Linus har gått på antibiotika og fått rikelig med pleie siden han ble bergenser.

- Han har vært her en uke nå og er blitt utrolig mye piggere allerede. Da han kom hit veide han 10,5 kilo, i dag er han 12, 6, sier Beyer fornøyd.

Kan bite
Etter at frokosten er fortært er veiing neste post på programmet for pasienten. Det er tydelig at turen på vekten ikke er Linus' favorittaktivitet, men Irene får den motvillige krabaten opp i armene til slutt.

- Han kan bite, men han må bli vant til å bli løftet og veiet. Han må forstå at vi bare vil ham godt, sier hun og stryker den vevre selkroppen.

Linus kommer seg til slutt opp på vekten i Irenes armer.

- Nå får vi bare håpe at jeg ikke har gått opp siden i går, ler hun mens hun trekker fra sin vekt. Drøyt 12, 6 kilo blir fasiten etter dagens kraftanstrengelse.

Sett på pingvinene
Linus har ikke hatt kontakt med de andre dyrene i akvariet ennå, men har tittet litt nysgjerrig bort på pingvinene som er nærmeste nabo til Linus' lille privatbasseng.

- Den siste tiden har han stort sett ligget på land, slappet av og solt seg, men han har også blitt en mye bedre svømmer siden han kom hit, skryter Irene.

565

Les flere nyheter på iBergen.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.