Gå til sidens hovedinnhold

Nei til brakkebarnehage

Sinsen Hagebys vel samlet beboere til et spontant protestmøte etter at politikerne vedtok barnehage i Sinsenparken. Jeg fikk sjokk da jeg så planene, sier en beboer.

SINSEN: Vi er inneklemt av Trondheimsveien, Sinsenkrysset, Ringveien, Sinsenveien og Gjøvikbanen. I tillegg er Sinsen en asfaltskole hvor ungene trenger grøntareal å boltre seg på, sa Godtfred Bøen, styremedlem i Sinsen Hagebys vel.

Massiv kritikk

Bøen var langt fra den eneste som var opprørt over BUs barnehagevedtak, og avdelingssjef Tor Fjellstad i Bydel Grünerløkka fikk mye kritikk. Fjellstad kunne ikke gjøre annet enn å påpeke at hans jobb er å gjennomføre bydelspolitikernes vedtak, men prøvde å forklare problemene bydelen har med å skaffe nok barnehageplasser.
Barna skal ha seks ganger så stort uteareal som inneareal, og det er knapphet på egnede utearealer. Bydelen har samtidig mange barnehageprosjekter på gang, men disse tar tid og man må finne alternativer i mellomtiden, sa han, og påpekte at en forlengelse av den midlertidige barnehagen utover 2010 må opp til ny BU-behandling. Mange beboere frykter nemlig at brakkebarnehagen i Sinsenparken ikke blir så midlertidig som BU vil ha det til.

Idiotisk forslag

Jeg fikk sjokk da jeg så planene. Den eneste måten å få tatt grønne områder er tydeligvis å foreslå barnehage på dem. Bydelspolitikerne burde vedta at man aldri skal ta av grøntområder, sa Sæmund Fiskvik, som bor rett ved parken.
Å plassere en barnehage i en bitte liten park som dette ødelegger hele parken. Dette forslaget er arkitektonisk hærverk, og de skal ikke få lov å gjøre dette.
Det er valgår, og dette er et idiotisk forslag. Jeg skal bruke all min fritid på å få stoppet dette, og vi kommer til å trenere denne saken så godt vi kan, sa Fiskvik til bekreftende nikk fra resten av forsamlingen på Sinsen kulturhus.

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen