RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Til kamp mot miljøgifter.
Til kamp mot miljøgifter. Foto: Berit Almendingen/TV 2 Nettavisen

Nei til bygging i strandsonen i Åsane

Miljøvernminister Helen Bjørnøy setter foten ned for bygging av fem eneboliger i strandsonen i Åsane.

Bergen kommune har vedtatt reguleringsplan for Nesveien i Åsane bydel. I planen er det vedtatt en byggegrense svært nær sjøen. Men planen godkjennes ikke av miljøvernminister Helen Bjørnøy. Ministeren mener bygging av fem eneboliger i 100-meterbeltet langs sjøen ikke er i samsvar med nasjonal strandsonepolitikk.

- Når området skal fortettes med flere boliger, må grønne lunger ned mot sjøen bevares. Når deler av planområdet samtidig er forutsatt sikret til friluftsformål, bør området i sin helhet forbeholdes til friluftsliv, skriver miljøvernministeren i en pressemelding.

- I Soria-Moria erklæringen er det uttalt at Regjeringen vil stanse nedbyggingen av strandsonen. Denne saken er et godt eksempel på hvordan dette skal gjennomføres i praksis. Jeg aksepterer derfor ikke at det tillates bygging ned mot sjøen i et område som ligger så sentralt til, sier Bjørnøy.

- Fortetting vil forsterke behovet for å beholde tilgangen til sjøen og bevare naturpregede områder for folk flest, heter det i begrunnelsen Bjørnøy gir på at hun vender tommelen ned for reguleringsplanen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere