Gå til sidens hovedinnhold

Nei til EU med «kritisk forventning» til Helgesen

Oslo (NTB): Nei til EUs leder Heming Olaussen ser et klart Høyre-stempel bak beslutningen om å flytte ansvaret for EU/EØS-saker fra Utenriksdepartementet til Statsministerens kontor.

Han sier at Høyre har gitt klare signaler om at noe slik var i emning, og er ikke overrasket over at dette politiske grepet blir gjort i forbindelse med regjeringsdannelsen.

- Hvis vi aksepterer begrunnelsen uten å legge mer inn i det, kan det være gode grunner til å styrke samordningen. En egen EU-statsråd vil forhåpentlig skape ny debatt og større åpenhet om EU/EØS-spørsmål. I den forrige regjeringen ble dette behandlet i de lukkede rom, sier Olaussen til NTB.

Nei til EU frykter ikke at Høyre på kort sikt vil bruke dette som et springbrett for å lansere en ny offensiv for medlemskap.

Statsminister Erna Solberg redegjorde onsdag for endringene i departementenes arbeidsoppgaver. Det politiske ansvaret for koordinering, vedlikehold og oppfølging av EØS-avtalen og forholdet til EU blir underlagt statsråd Vidar Helgesen ved SMK. (©NTB)

Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai