*Nettavisen* Nyheter.

Neida, de har ikke bommet med tunnelen

TUNNEL: Selv om det kan se sånn ut er det ikke en feil at de har bygget tunellen ved siden av fjellet.

Tunnel uten fjell!

(FINNMARKDAGBLAD.NO): Rassikringstunellen i Ytre Sortvik, på strekningen Olderfjord-Honningsvåg er snart ferdigstilt. For to dager siden ble det åpnet for at bilister kan passere gjennom den. Honningsvågingen Jarl A. Dahle knipset et nesten ikonisk bilde av tunnelen før han kjørte gjennom den fredag, skriver Finnmark Dagblad.

Morsomt bilde

– Tunnelen ser morsom ut når den står ved siden av fjellet, før de fyller på med masse inn til fjellsiden, humrer han.

Bare ut ifra bildet kan det se ut som det ikke lot seg gjøre å sprenge seg gjennom fjellet, og at man da bare satte opp tunnelen ved siden av. Men det har aldri vært en problemstilling.

Ras glir over

Når massene fylles ut mellom tunnelen og fjellet, vil den bli seende lik ut den som er i Nordvågen. Da vil all snøen som før kunne rase ned og stenge veien, nå i stedet rase over tunnelen og ut i sjøen.

– Jeg er fødd og oppvokst her ute, og har mange ganger stått i kø her og ventet på at veien skal åpnes etter et ras, sier Dahle som gleder seg over at prosjektet nå snart er ferdigstilt.

7 uker igjen

Innen sju uker, eller mer presist i en novemberdag i uke 47, skal alt være ferdig, forteller prosjektleder Knut Einar Lethigangas i Statens vegvesen.

– Vi har lagt asfalt på, og folk kan nå kjøre gjennom tunnelen. Det gjenstår en del overfylling, og det siste laget med asfalt. Vi får som om det blir varmt nok i år med den asfalten, eller om vi må vente til neste år.

– Alt går som planlagt her, og vi er veldig fornøyd med entreprenøren, avslutter Lethigangas.

Les flere saker i Finnmark Dagblad her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag