RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å betale bompenger – nå skylder han over 42.000 kroner

Foto: Tommy H. S. Brakstad
Sist oppdatert:

Andrew James Bjørn Gustafsson har ikke betalt bompenger på fire år. Han nekter.

Nå havner saken i forliksrådet.

– Dette er et brudd på mine sivile rettigheter. Ifølge norsk lov skal jeg ha de samme borgerrettigheter og friheter som alle andre statsborgere i Oslo, sier Gustafsson til Nettavisen.

Bor på feil side

Gustafsson bor to hundre meter utenfor bomringen. Alle butikker og tjenester han trenger og bruker jevnlig er plassert på den andre siden av ringen.

– Hvis jeg ønsker å ha den samme livskvaliteten, som min nabo som bor 200 meter unna har, er jeg tvunget til å betale for det, sier han.

Mannen som til daglig jobber som komiker forteller at han har sendt flere brev til Fjellinjen hvor han forklarer hvorfor at han ikke ønsker å betale.

– For meg virker dette helt håpløst. Hvorfor skal jeg bli kuet og tvunget til å betale bompenger for nøyaktig de samme fasilitetene som min tilstøtende nabo? Har jeg ikke rett til det samme nivået av medisinsk behandling til samme pris? Hvorfor skal jeg betale en ekstra skatt for å bruke sykehus? Eller hvorfor kommer maten min med en ekstra regning? spør han.

– Et mareritt

Regningene fra Fjellinjen er sendt til inkasso. I slutten av august møtes partene i Forliksrådet i Oslo. Totalt skylder Gustafsson nå litt over 42.000 kroner.

– Dette er blitt et endeløst mareritt med trusler fra et inkassoselskap som representerer staten. Jeg forstår at jeg kommer til å tape saken i forliksrådet, men tapet skal jeg dekke med en sykemelding, sier han og ler.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

– Jeg slåss mot en gruppe mennesker jeg ikke kan vinne mot. Hvis alle i Oslo hadde valgt samme løsning, ville systemet brutt sammen, sier han.

– Hvis dette hadde vært i Frankrike ville folk ha gått i protesttog midt i rushtrafikken og sørget for store køer, fortsetter komikeren.

– Hvordan mener du veiutbygging og vedlikehold skal finansieres?

– Det er ikke min oppgave å lage disse løsningene. Vi har jo oljepenger. Hvordan får svenskene det til? spør han.

– Der et trist at er en australier som må ta opp kampen. Jeg skal selvfølgelig betale, men jeg kommer til å ta det tilbake i en sykemelding, slik at staten må betale bompengene på den ene eller andre måte, fortsetter han.

Politisk bestemt

Fjellinjen har ikke anledning til å kommentere enkeltsaker, men viser til at når det gjelder veifinansiering så er det politisk bestemt at dette skal gjøres via bompenger i Oslo og Akershus.

– Vår oppgave er å samle inn bompengene på en best mulig måte, både for kundene og eierne våre. Når det gjelder plassering av bomstasjonene besluttes dette av politikerne i Oslo kommune og Akershus fylkeskommune. Det vil da alltid være slik at noen er mer fornøyd med plasseringen enn andre i forhold til hvor man bor og arbeider, sier Janne Merete Rennan Engeskog, kundeservicesjef i Fjellinjen, til Nettavisen.

Har du nyhetstips? Tips tommy.brakstad@nettavisen.no!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere