GÅ TIL DYRESIDEN

Den navnløse sjiraffen er blitt fire dager gammel, og situasjonen er fortsatt uavklart. Sjiraffmamma Malin lar hennes fremdeles ikke die. Torsdag forsøker dyrepasserne å gi sjiraffungen melk på flaske, men hun vil foreløpig ikke suge.

Les også:

Dødstruet sjiraffunge avvist av moren

Sjiraffbaby kjemper for livet

Bedre
Dyrepasserne vil fortsette å gi moren beroligende middel for å få den til å amme.

- Vi prøvde onsdag med beroligende, men det fungerte ikke. Nå skal vi prøve igjen med et annet middel, og håper det hjelper, sier dyrepasser Michael Jansen til Dittdyr.no.

Dyrepasseren er optimistisk, spesielt fordi morsinstinktet er til stede.

- Moren går med kalven og morsinstinktet er til stede. Men hun vifter med halen og sparker når ungen forsøker å amme, fortsetter Jansen.

(Saken fortsetter under bildet)

Les mer fra Dittdyr.no:

Sofagris? Ikke velg schäfer

7 år og senil

Trosset flammehavet for å redde kattunger

Kritisk
Det er kritisk at sjiraffungen begynner å drikke av tåteflaske eller moren.

- Ungen kan ikke gå på intravenøst for lenge, men vi tror at den vil begynne å drikke av flaske snart. Det blir som å slå på en bryter når den skjønner at det er mat, sier Michael Jansen.

Den lille sjiraffen har tidligere fått diaré av kumelk.

- Det var litt kritisk tirsdag kveld. Hun fikk kraftig diaré etter melken som den hadde fått tidligere på dagen. Det var for så vidt forventet, men det har medført at vi har måttet starte opp igjen med å gi intravenøs væske, sier Rolf-Arne Ølberg, som er leder for dyreavdelingen i Kristiansand Dyrepark.

Førstegangsfødende
Årsaken er at den vesle sjiraffjenta ikke får drikke den livsviktige og næringsrike morsmelken er at sjiraffmammaen har fått et problem mange nybakte mødre kjenner til.

- Malin nekter ungen å die, og puffer henne vekk om hun prøver. Trolig skyldes dette at Malin har såre bryster, noe som jo ikke er et ukjent fenomen etter en fødsel. Men hun er førstegangsfødende og dermed helt uerfaren med dette, fortalte direktør Per Arnstein Aamot, til Nettavisen tidligere i uken.

Sjiraffødsler er ikke vanlig i dyreparken. Sist det skjedde var i 1991. Det ble da født en gutt.

I dag har Dyreparken tre sjiraffer. I tillegg til de nybakte foreldrene, Malin og Georg, bor en ung hannsjiraff ved navn Uno i parken.