RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å godta Steve Jobs' påstander

PlayBook er kun halvparten så stor som iPad.
PlayBook er kun halvparten så stor som iPad. (RIM)
Sist oppdatert:
RIM tror nettbrettet deres vil stjele markedsandeler fra iPad.

[Teknofil.no]: RIM er ikke særlig fornøyde med Apples kommentarer på mandag, der Steve Jobs hevdet at 7-tommers som Playbook og Galaxy Tab var døde ved ankomst.

Jobs sa at 7-tommers skjermer er ubrukelige fordi de er for små til å lage gode fingerstyrte applikasjoner, og spådde at nettbrett i denne størrelsen ville floppe. Skulle slike nettbrett ha en sjans måtte man legge ved sandpapir så brukerne kunne slipe ned fingrene sine, la han til.

Les mer: – 7 tommers nettbrett er ubrukelige

– Lei av å bli fortalt hva de skal tenke
Nå går administrerende direktør for RIM, Jim Balsillie, til motangrep i en epost til pressen.

– Mange kunder er leie av å bli fortalt av Apple hva de skal tenke. De av oss som lever utenfor Apples felt av virkelighetsforstyrrelse vet at 7-tommers nettbrett vil bli en stor del av markedet.

Han angriper også iPads manglende støtte for standarder.

– VI vet også at støtte for Adobe Flash faktisk er viktig for kunder som vil ha en ekte opplevelse av nettet.

RIM er verdens andre største produsent av smarttelefoner og Apples viktigste konkurrent på hjemmebane i USA. Selskapet har den siste tiden slitt med å holde følge med Apples vekst, og Jobs påpekte at det ble solgt 14,1 millioner iPhone-modeller mot 12,1 millioner Blackberry-modeller i forrige kvartal.

De tallene mener Balsillie ikke holder mål.

– Apples ønske om å sammenligne kvartalet deres som ender i september med kvartalet vårt som ender i august forteller bare halve sannheten, siden det ikke tar i betraktning at salgstallene i september typisk er høyere enn i sommermånedene.

Kunstige tall
Balsillie peker også på at Apple kun sendte ut 8,4 millioner iPhone-enheter i foregående kvartal, og at resultatene for inneværende kvartal kan har blitt kunstig blåst opp av enheter som ikke ble levert i tide.

– Som vanlig, enten det er snakk om antenner, Flash eller leveranser, er det det mer til historien, og før eller senere vil selv folk innenfor [Apples] felt av virkelighetsforstyrrelse bli lei av å bli fortalt halve historien, avslutter han tiraden sin.

RIM har lansert sin konkurrent til iPad, men Playbook kommer først i salg før til neste år.

Mange har gjort dystre spådommer for RIMs fremtid:
Står Blackberry ved stupet?

(Kilder: CBS News )

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere