RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter å la Lennons drapsmann gå fri

(Foto: AP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Yoko Ono motsetter seg prøveløslatelse for mannen som drepte John Lennon.

Mark David Chapman har sittet 29 år bak murene etter at han skjøt og drepte John Lennon.

Drept i 1980

Nå søker Chapman for sjette gang om å prøveløslates etter at han 8. desember 1980 drepte eks Beatles-medlemmet foran hans hjem i New York. Den nå 55 år gamle drapsmannen ble i sin tid dømt til mellom 20 års fengsel og livstid.

Siden 2000 har Chapman søkt om prøveløslatelse annethvert år. Hver gang har John Lennons enke, Yoko Ono, protestert i brevs form til det utvalget som skal ta stilling til en eventuell prøveløslatelse.

Så langt har Chapman fått avslag på alle sine søknader, og senest i 2008 med henvisning til «bekymring for den offentlige sikkerhet og velferd».

Motsetter seg løslatelse

Neste måned skal utvalget igjen ta stilling til Chapmans søknad, men kunstneren og artisten Yoko Ono har igjen motsatt seg en løslatelse. Det bekrefter hennes advokat, Peter Shukat, ovenfor Daily News.

- Hennes holdning er uendret, opplyser han.

Yoko Ono kom sammen med ektemannen fra parets musikkstudio da Chapman møtte dem foran deres hjem. Drapsmannen sitter i det toppsikrede fengselet Attica , hvor han blant annet jobber i fengselets bibliotek.

Mange mener Chapman har en dårlig sak, siden han begikk en høyt profilert forbrytelse. Å drepe en av verdens mest berømte og elskede personer glemmes heller ikke med det første.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere