RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter barna å bruke fløyter i 17. mai-tog

I et brev til elevenes foreldre understreker skolen at det ikke er lov å ha «bråketing (fløyter, horn eller knallpistoler) i toget». Illustrasjonsbilde 17. mai.
I et brev til elevenes foreldre understreker skolen at det ikke er lov å ha «bråketing (fløyter, horn eller knallpistoler) i toget». Illustrasjonsbilde 17. mai. Foto: Kyrre Lien (Scanpix)
Elevene ved Harestad skole i Rogaland har fått forbud mot å bruke fløyter og horn i barnetoget 17. mai. Flagg derimot, er tillatt.

I et brev til elevenes foreldre understreker skolen at det ikke er lov å ha «bråketing (fløyter, horn eller knallpistoler) i toget». «Men flagg er kjekt», understrekes det.

– Det kom et slikt brev i fjor også. Da trodde jeg at jeg leste feil, sier Heidi Raustein til TV 2. Hun har en sønn som går på skolen og mener at sjarmen med 17. mai-toget forsvinner når fløytene er borte.

Skolen har opplyst at fløytene er forbudt fordi de ikke skal overdøve barnas sang, men ifølge Raustein har ikke andre skoler det samme forbudet.

Til Stavanger Aftenblad sier leder av 17. mai-komiteen i Randaberg, Per Inge Kvindesland, at han ikke kjenner til noe fløyteforbud, og at komiteen ikke har lagt noen slike føringer for toget. Selv synes han fløyter er helt i orden.

– Det er veldig kjekt, og jeg må innrømme at jeg bruker fløyte selv. Når toget på Randaberg er klart til å gå, da går jeg foran brannbilen og drar fram klokka mi, med lenke. Og når tiden er inne, så blåser jeg i fløyta, sier han. (NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere