RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(Blizzard)

Nekter deg å være anonym

Sist oppdatert:
Nå rasere spillerne i World of Warcraft.

Spillutvikler Blizzard jobber for tiden med en rekke forbedringer og oppgraderinger til sin Battle.net-tjeneste. Denne lar spillere kommunisere og spille sammen, og en av de nye funksjonene som nylig ble tilføyd er Real ID.

Real ID lar deg kommunisere med utvalgte medspillere og som navnet tilsier kan dere se hverandres virkelige navn og ikke bare brukernavn.

Blizzard har nå kommet med en kunngjøring om en nokså kontroversiell utvidelse av Real ID-konseptet: De har sett seg lei på alle de dårlige foruminnleggene som nettets anonymitet nødvendigvis medfører, og har dermed bestemt seg for at alle som skriver innlegg i fremtiden må gjøre det med fullt fornavn og etternavn.

Mer fra Gamer.no

Endringen skal gjennomføres på StarCraft II-forumet like før spillet slippes 27. juli og på World of Warcraft-forumet når den neste tilleggspakken lanseres. Forum for eldre spill får samme behandling omtrent samtidig som StarCraft II-forumet.

Spillerreaksjonene har ikke latt vente på seg og tråden hvor endringene ble kunngjort er full av folk som bekymrer seg over privatlivets fred, identitetstyveri og andre potensielle farer ved å stå fram med fullt navn på nettet. Noen spillere har også utlevert sine navn for å påpeke at de ikke bekymrer seg over dette.

Om Blizzard holder stø kurs gjennom spillerstormen gjenstår å se. I tillegg til å utlevere navn planlegges det også langt mindre kontroversielle endringer som muligheten for å stemme opp eller ned gode og dårlige innlegg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere