RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter for å ha noe med bomben å gjøre

MASSIVE STYRKER: Massive politiressurser ble sendt til et boligfelt i Siljan etter at det i kjølvannet av en væpnet aksjon ble funnet en ferdig hjemmelaget bombe på en adresse. Her er politiet i gang med å planlegge evakueringsarbeidet.
MASSIVE STYRKER: Massive politiressurser ble sendt til et boligfelt i Siljan etter at det i kjølvannet av en væpnet aksjon ble funnet en ferdig hjemmelaget bombe på en adresse. Her er politiet i gang med å planlegge evakueringsarbeidet. Foto: Tom Erik Berntsen
Sist oppdatert:
Den 23 år gamle kvinnen som ble pågrepet sammen med sin 33 år gamle kjæreste nekter for å ha noe med bomben som ble funnet på Snurråsen i Siljan å gjøre.

(TA.NO): Politiet vil be om at begge de to varetektsfengsles på fredag.

Torsdag i 20-tiden var de to ennå ikke avhørt av politiet.

- Etter planen skal de avhøres i løpet av kvelden, men det vil være lite vi kan si om det som kommer frem der, hvis de i det hele tatt lar seg avhøre, forteller vakthavende politijurist Tine Henriksen til TA. Hun opplyser at de begge er siktet for å ha med sprengstoffet å gjøre, men at den fulle siktelsen ikke vil fremlegges før fredag.

- Det er litt forskjellige hjemler vi kan bruke, så vi må se litt på dette før jeg kan gå inn på alle detaljene, sier hun.

LES OGSÅ:Skulle pågripe to personer - fant bombe

Nekter skyld

Advokat Bjørn Dyrland er forsvarer for den 23 år gamle kvinnen. Han sitter foreløpig ikke på detaljer om hennes forklaring rundt hendelsene i Siljan sent onsdag kveld, men kan si dette:

- Hun nekter for å ha noe som helst med dette å gjøre.

33-åringens forsvarer, advokat Thomas Randby, sier overfor TA at han har snakket med sin klient per telefon, men ønsker ikke å gå inn på hva 33-åringen har forklart, eller hvilken stilling han tar til skyldspørsmålet.

To og fire uker

Politiets mål er at begge skal bli varetektsfengslet på fredag.

- Vi vil begjære den ene personen, mannen på 33 år, varetektsfengslet i fire uker. Begrunnelsen er både bevisforspillelsesfare og gjentakelsesfare. Den andre personen, kvinnen på 23 år, vil vi be om to ukers varetektsfengsling for, og begrunnelsen er bevisforspillelsesfare.

- 33-åringen er godt kjent hos politiet fra før av – kan du si noe om hva slags saker han er omhandlet i?

- Jeg vil ikke gå inn på hva slags straffesaker han er kjent for. Han er dømt flere ganger, men utover det ønsker jeg ikke si så mye om hva han har gjort, svarer Henriksen.

- Har politiet noen mistanke om hva disse to planla å bruke bomben til?

- Så vidt meg bekjent, har vi ingen opplysninger om dette. Dette er ting som eventuelt vil komme frem i avhør.

Politiet har ingen mistanke om at de to skal tilhøre noe bestemt ekstremistisk miljø.

Våpen på avveie

Vestfold-politiet kom på sporet av 33-åringen etter et boliginnbrudd der det blant annet kan ha blitt stjålet våpen. Det forteller krimsjef ved Larvik politistasjon, Knut Vidar Vittersø, til Østlands-posten.

Hverken politiet i Telemark eller politiet i Vestfold ønsker torsdag ettermiddag å svare på om eventuelle manglende våpen er funnet og beslaglagt etter aksjonen.

Slo til politikvinne

Operasjonsleder i Telemark-politiet, Vidar Aaltvedt, forteller at det var noe dramatikk under pågripelsen av en av de to.

- Den første pågripelsen gikk rolig for seg. Der var vi bevæpnet for å arrestere 33-åringen og han overga seg frivillig. Under kapittel to av saken, gjorde kvinnen litt motstand og slo til en polititjenestedame. Hun blir anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann, sier Aaltvedt.

Det var onsdag kveld at politiet bevæpnet seg og gikk til aksjon mot adressen der paret oppholdt seg. I forbindelse med det mulige våpentyveriet i Larvik, ble 33-åringen besluttet pågrepet. Under ransakelsen i kjølvannet av aksjonen ble massive politistyrker sendt til adressen etter at det ble funnet en ferdig hjemmelaget bombe. Det skal dreie seg om cirka én kilo med TNT som var surret sammen og påmontert lunte.

Evakuert

Politiets bombegruppe fra Oslo ble tilkalt og naboer i en radius av 200 meter ble evakuert fra sine boliger. Klokken var like før to om natten før operasjonsleder Vidar Aaltvedt ved Telemark politidistrikt kunne melde at bomben var fjernet og desarmert, og folk kunne flytte hjem igjen.

En ukjent mengde narkotika ble også funnet under ransakelsen av boligen.

PST ble rutinemessig informert om bombefunnet.

Les flere saker i Telemarksavisa her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere