RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
TAR AVSTAND: President for samarbeidsorganet for Romeriksrussen (SORR), Simen Nilsen (t.v.) og russepresident på Skedsmo videregående skole, Henrik Alver Freire, tar sterk avstand fra voldsepisoden ved Plantasjen på Hvam i Skedsmo natt til tirsdag, der en 19 år gammel gutt fra Enebakk ble slått bevisstløs.
TAR AVSTAND: President for samarbeidsorganet for Romeriksrussen (SORR), Simen Nilsen (t.v.) og russepresident på Skedsmo videregående skole, Henrik Alver Freire, tar sterk avstand fra voldsepisoden ved Plantasjen på Hvam i Skedsmo natt til tirsdag, der en 19 år gammel gutt fra Enebakk ble slått bevisstløs. Foto: Kay Stenshjemmet (ROMERIKES BLAD)

Nekter for hodevold mot medruss

Sist oppdatert:
18-åringen som er siktet for å ha påført en medruss kraniebrudd mener han er forvekslet med andre.

Om lag 30–40 russebiler hadde samlet seg ved Plantasjen på Hvam i Skedsmo da en 19 år gammel gutt fra Enebakk ble slått ned ved 02.30-tida natt til tirsdag, skriver Romerikes Blad.

Les også: Russ slått bevisstløs.

19-åringen var bevisstløs i flere timer og ble fraktet til Ahus før han ble sendt direkte videre til Ullevål universitetssykehus, der det ifølge politiet ble påvist kraniebrudd og hjerneblødning.

- Kan ha blitt forvekslet
Noen timer etter voldsepisoden natt til tirsdag pågrep politiet en 18 år gammel medruss fra Lørenskog.

18-åringen, som fram til onsdag morgen sitter i politiets varetekt, er siktet for å ha slått 19-åringen gjentatte ganger mot hodet.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld. Han sier han var på stedet i kort tid natt til tirsdag, med privat bil og i edru tilstand. Han avviser å ha vært i direkte eller indirekte håndgemeng med noen, sier 18-åringens forsvarer, advokat Simon Stende til RB.

- Har han noen formening om hvorfor han er siktet?

- Nei, han er uforstående til siktelsen og mener han eventuelt kan ha blitt forvekslet med noen andre, sier Stende.

Tar avstand
President for samarbeidsorganet for Romeriksrussen (SORR), Simen Nilsen Nilsen, og russepresident ved Skedsmo videregående skole, Henrik Alver Freire, sier de er mange som tar sterk avstand fra voldsbruken, og synes det er synd at Romeriksrussen må bli assosiert med slike hendelser.

- De aller, aller fleste av oss er bare ute etter å ha det moro og feire at vi er ferdig med mange år på skole, og derfor er det veldig trist når noen få ødelegger for mange. Vi håper og tror likevel at hendelsene i etterkant av selve slåssingen vil være med å sette russen i et bedre lys, for der var det mange som samlet seg om å hjelpe som best de kunne, sier Alver Freire.

Konfrontasjon mellom grupper
Siktede skal ifølge politiet være tidligere straffedømt for vold, og de opplyser også at mye tyder på at det skal ha vært en konfrontasjon mellom to grupperinger i russemiljøet.

Hva som skal være årsaken til konflikten ønsker de imidlertid ikke å gå ut med før flere vitneavhør er gjennomført.

- Klienten min fikk med seg at det begynte å «dra seg til» blant noen av festdeltakerne, men har forklart at han reiste fra stedet før dette utartet seg, sier Stende.

- Vår mistanke mot siktede har blitt styrket i løpet av etterforskningen og avhørene vi har gjennomført i løpet av tirsdagen. Fortsatt gjenstår en del arbeid, sier politiadvokat Tore Andersen i Romerike politidistrikt.

Vurderer videre varetekt
Den fornærmede 19-åringen kom til bevissthet i 10-tiden tirsdag. Tilstanden hans er tirsdag kveld stabil, ifølge politiet.

- Men siden det er snakk om så alvorlige skader som kraniebrudd og hjerneblødning, må han nok påregne et lengre opphold på sykehus, sier Andersen.

Politiet skal onsdag morgen vurdere om de vil framstille siktede for videre varetektsfengsling.

Les flere saker fra Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere