*Nettavisen* Nyheter.

Nekter for SMS-juks

SMS-SVINDEL? Kris Allens noe uventede seier i American Idol kan mulgiens tilegnes telegiganten AT&T.

SMS-SVINDEL? Kris Allens noe uventede seier i American Idol kan mulgiens tilegnes telegiganten AT&T. Foto: (Scanpix)

- Vinneren er den rette, sier «American Idol»-talsmann.

(SIDE2): I kjølvannet av Kris Allens noe overraskende seier i «American Idol» oppsto det raskt anklager om at hans tilhengere i Arkansas hadde benyttet seg av en såkalt «power-text»-metode i regi av teleselskapet AT&T, som også er en av sponsorene til programmet.

Allens mange fans skal ha fått telefoner av selskapet som kan sende opp til 10 SMS-stemmer i gangen, men TV-giganten Fox nekter for at SMS-juks skal ha funnet sted.

- Utfallet ble på ingen måte påvirket av individer på urettferdig vis og stemmeprosessen ble nøye passet på av uavhengige aktører, sier en talsmann for kanalen ifølge BBC.

Få nytt fra Side2: Klikk her!

- Den rette vinneren
- Fox og «American Idol»-produsentene er helt sikre på at resultatet er rettferdig og presist. Kris Allen er, uten tvil, den rette vinneren, heter det videre i meldingen.

Lokalavisen Arkansas Democrat-Gazette kunne på sin side rapportere om at AT&T tok med seg mer enn 80 mobiltelefoner til Allen-fans før finalen i forrige uke. Og en ivrig tilhenger skal ha stemt hele 10 840 ganger på en av de gratis telefonene, til tross for at reglene til realityshowet forbyr «power-voting».

Den som ler sist...
- Vi ønsker å forsikre oss om at våre ansatte vet at vår sponsorforhold til programmet gjelder hele konkurransen og ikke enkeltdeltakere. Men det er usannsynlig at noen få individer kan ha påvirket resultatet på denne måten, sier en talsmann for AT&T.

Årets tapende finalist Adam Lambert kan derimot være den som ler best og sist. Nylig ble det rapportert om at legendariske Queen ønsker seg Lambert som ny vokalist.

Les saken: - Han har et fantastisk instrument

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.