RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nekter for trippeldrapet i Årdal

Bergen 20131107. Politiinspektør Sidsel Isachsen (t.v.) og advokat for drapsmannen i Årdal Fredrik Verling under fremstilling for varetekt i Bergen tingrett torsdag. Siktede var ikke til stedes.
Bergen 20131107. Politiinspektør Sidsel Isachsen (t.v.) og advokat for drapsmannen i Årdal Fredrik Verling under fremstilling for varetekt i Bergen tingrett torsdag. Siktede var ikke til stedes. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Anker varetetksfengslingen.

Forsvarer Fredrik Verling sier at 30-åringen som er siktet for bussdrapene i Årdal ønsker å markere sitt syn i saken. Han anker nå varetektsfengslingen.

Les saken i Bergensavisen

- Har ingen erindring
- Det gjør han med å levere inn en anke til Gulatings lagmannsrett der han meddeler at han ikke har noen erindring av å ha vært deltakene i drapene på bussen. Klienten min er tydelig på at han ikke har medvirket eller deltatt i slike handlinger. Det ønsker han å tilkjennegi med en anke, sier Verling.

Forsvareren forteller at sør-sudaneren, som er innlangt på Sandviken sykehus, bærer fortsatt preg av at han er under behandling og det han har vært igjennom.

Fremdeles ikke avhørt
- Vi hadde en helt grei samtale fredag. Min klient er fremdeles ikke avhørt i saken, sier Verling.

Verling ønsker ikke å gå i detalj om hva han har snakket med sin klient om.

Den trippeldrapssiktede mannen møtte ikke selv da han ble fremstilt for fengsling torsdag.

Forsvarer Fredrik Verling ba om at hans klient ble løslatt, ettersom han mener det ikke er fare for unndragelse eller bevisforspillelse.

Fire uker
Den siktede 30-åringen ble i stedet varetektsfengslet i fire uker med brev- og besøkskontroll, de første med isolasjon.

Politiet mener gjerningsmannen handlet kjapt og tilsynelatende målrettet. Ingen av de tre som ble knivdrept, skal ut fra skadene de er påført, ha rukket å forsvare seg i særlig grad.

Det er bedt om at det oppnevnes tre rettpsykologisk sakkyndige for å foreta en fullstendig judisiell observasjon av 30-åringen. I forbindelse med en senere straffesak, vil deres konklusjoner avgjøre hvorvidt mannen kan straffes for sine handlinger, eller om han er utilregnelig og må dømmes til behandling.

Se flere saker i ba.no her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere