*Nettavisen* Nyheter.

Nekter for voldtekt mot eks-stripper

Via tolk og tegnspråk fikk Bergen tingrett mandag presentert to ulike versjoner av hendelsen som fikk den hørselshemmende kvinnen til å anmelde to menn for voldtekt.

07.02.06 10:49

September 2004 møtte den døve kvinnen en mannlig bekjent og hans kamerat på en nattklubb. Etter et par drinker dro de hjem til sistnevnte for å spise litt gresk nattmat. Etter hvert utviklet det seg til et nachspiel med ouzo, vodka, kaluha og hasj. Godt bedugget utpå morgenkvisten havnet alle i samme seng. Derfra og hvorfor de valgte å sove ved siden av hverandre i sengen, er det uenighet om.

Våknet av berøring
Kvinnen (24) forklarte at hun ikke følte seg vel, og fikk tilbud om å legge seg i sengen hvor hun etter kort tid sovnet. Etter litt kjente hun at hun ble befølt. Hun reagerte resolutt:
- Du må slutte. Du må slutte med det der!

Ikke lenge etterpå sovnet hun igjen. Det neste hun erindrer er at den yngste (25) av de tiltalte hadde samleie med henne, og at både bukse og truse var vekk. Mennene forklarte i retten at de begge hadde samleie med henne. De forklarte at eldstemann hjalp henne av med klærne.

- Vi så på hverandre og hun strøk på meg.

- Hun var med på det
37-åringen påpekte flere ganger i sin forklaring at hun var med på leken. Kvinnen har jobbet som stripper i Hellas. De tiltalte forklarte at hun allerede i stuen begynte å invitere til sex. Hun skal ha tilbudt et strippeshow, hvis de spilte musikk på høyt volum. Hun sa i retten at det ikke falt henne inn at sex kunne være aktuelt i den settingen. Hun har kjent den yngste tiltalte i to år, og så på ham kun som en venn.

- Jeg følte meg trygg, sa kvinnen.

- DNA fra tre menn
37-åringen beskrev kvinnens kroppsspråk og væremåte som meget inviterende. Han oppfattet at hun forlot leiligheten, full og fornøyd. Aktor la blant annet frem DNA-tester som bevis. I tillegg til DNA-spor fra de to tiltalte dukket det opp spor fra en tredje person. Altså sædrester fra tre forskjellige menn. I vitneforklaringen sa fornærmede at hun ikke hadde hatt seksuelt samvær med andre dagen da den angivelige voldtekten skjedde. Forsvarer stilte på grunnlag av dette «missing link» spørsmål ved kvinnens troverdighet

Tirsdag er det vitnene sin tur i retten. Et av vitnene er eks-kjæresten hennes, som hjalp henne til legevakten etter hendelsen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.