*Nettavisen* Nyheter.

Nekter prostituerte å kle seg utfordrende

Foto: TOUSSAINT KLUITERS (AFP)

Byens «red light district» blir nok ikke det samme etter dette.

Myndighetene i den belgiske byen Gent beordret nylig de prostituerte i byens «red light district» til å kle seg mer anstendig, fra og med 1. oktober, ifølge AFP .

De jentene som bryter den nye loven, vil bli ilagt enkeltbøter på 120 euro(900 kroner).

Ifølge byens borgermester Daniel Termont medfører lettkledde prostituerte at byen tiltrekker seg et stadig mer tvilsomt klientell.

Gents innbyggere har et svært avslappet forhold til prostitusjon, og borgermesteren er heller ingen puritaner.

- Det blir mye problemer som følge av lettkledde jentene i vinduene, så det er grunnen til at vi nå har tatt denne beslutningen om kleskodeks. Men la meg være tydelig, dette betyr ikke at vi er imot prostitusjon. Jeg tror prostitusjon har stor sosial verdi, og det er nødvendig for en stor by som Gent, sier han til BBC.

De mest leste sakene i Nettavisen nå:

Ifølge Termont har byen den siste tiden fått en rekke klager om ordensforstyrrelser i bybildet som følge av aktiviteten prostitusjonen medfører.

For jentene innebærer den nye loven at de ikke lenger kan sitte i nakne, i undertøy, bikini eller ha på seg gjennomsiktige klær. De har heller ikke lov til å danse i vinduene, eller simulere sex-bevegelser.

Ifølge BBC har loven medført en rekke klager fra jenter som mener at den nye kleskoden ødelegger for levebrødet, at de ikke kan skjøtte arbeidet sitt sitt slik de ønsker dersom de må ha på seg dekkende klær når de sitter på utstilling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.