RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nektes å skrive om brutte valgløfter

Sist oppdatert:
Alle mediene skal få like mye plass. Pressen skal ikke skrive om kandidatene har oppfylt tidligere valgløfter. Ny medielov er innført i Russland foran valget på ny nasjonalforsamling i desember, melder NTB.

Mediene får heller ikke kommentere virksomhet politikerne har bedrevet utenfor politikken. Aviser som favoriserer et parti eller en kandidat, risikerer å bli lukket resten av valgkampen.

Alle mediene skal få like mye plass. Pressen skal ikke skrive om kandidatene har oppfylt tidligere valgløfter.

Nesten en fjerdedel av statsdumaens representanter krever at de nye lovene skal behandles av forvaltningsdomstolen. Loven innskrenker ytringsfriheten og bryter med grunnloven, mener kritikerne.

- Russlands borgere er blitt fratatt retten til informasjon i en viktig tid for landet. I virkeligheten er det bare de russiske ledernes parti som får anledning til å informere befolkningen om partiprogrammet sitt, sier representanten Boris Nemtsov, leder for Unionen av høyrekrefter (SPS), til NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere