RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nektes kjøp i Vimpelcom-konkurrent

Sist oppdatert:
Telenors russiske partner i mobilselskapet Vimpelcom, Alfa Group, skal ha blitt nektet å kjøpe 25 prosent av mobilselskapet Megafon
Megafon som er en av konkurrentene til mobilselskapet Vimpelcom, kontrolleres av TeliaSonera. Vimpelcom og Megafon er henholdsvis nummer to og tre i det russiske mo
bilmarkedet.

Det var i forrige uke at Alfa Group meldte om kjøpet av investeringsselskapet LZ Finance, og dermed fikk de indirekte en eierandel i Megafon på 25,1 prosent.

Aksjonærene i Megafon kom i går med en uttalelse der det heter at Alfas kjøp blokkeres på bakgrunn av en allerede eksisterende aksjonæravtale. Megafon-aksjonærene uttaler videre at de bare kjenner til oppkjøpet gjennom pressen og at Alfa ikke har tatt kontakt, melder Dagens Næringsliv onsdag.

I forbindelse med kjøpet i forrige uke gikk det rykter om en mulig fusjon mellom Vimpelcom og Megafon, og representanter for Telenor var ikke fremmed for tanken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere