*Nettavisen* Nyheter.

Nektes løslatelse mot kausjon

Foto: JEWEL SAMAD (Afp)

Den mektige IMF-sjefen forblir varetektsfengslet fram til neste fengslingsmøte.

17.05.11 11:34

Lederen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn (62), møtte opp i fengslingsmøte i New York mandag kveld norsk tid.

Dommeren nektet å løslate Strauss-Kahn mot en kausjon på én million dollar, melder BBC. Dermed blir IMF-sjefen sittende i varetekt fram til neste fengslingsmøte.

Dommeren begrunner avgjørelsen med rømningsfare. Neste fengslingsmøte er satt til 20. mai.

Siktet for voldtektsforsøk
Strauss-Kahn ble pågrepet lørdag kveld etter at han angivelig skal ha forsøkt å voldta en stuepike på hotellet Sofitel på Manhattan.

Han ble pågrepet om bord på et Air France-fly på flyplassen JFK like før avgang til Paris. 62-åringen ble senere siktet for voldtektsforsøk og seksuelle overgrep.

Fengslingsmøtet ble forsinket grunnet rettsmedisinske undersøkelser som måtte utføres, melder BBC.

Les også: Nordmann havnet midt i mediesirkuset

Den 32 år gamle stuepiken har utpekt Strauss-Kahn som overfallsmannen under en oppstilling hos politiet.

- Spiste lunsj med datteren
Strauss-Kahn hevder han er uskyldig. Forsvarerne hevder de har bevis på at Strauss-Kahn ikke befant seg på hotellet i tidsrommet da det angivelige overfallet skal ha funnet sted.

Den franske radiokanalen RMC melder at forsvarerne vil legge fram bevis på at Strauss-Kahn var ute og spiste lunsj på en restaurant sammen med sin datter, skriver New York Post. Ifølge forsvarerne hadde Strauss-Kahn betalt hotellregningen og sjekket ut av hotellet ved tolvtiden lørdag formiddag.

Han skal angivelig ha reist direkte til flyplassen etter lunsjen med datteren.

Flere voldtektsanklager
Samtidig har det dukket opp flere anklager mot den mektige IMF-sjefen.

Den franske journalisten og forfatteren Tristane Banon (31) hevder Strauss-Kahn forsøkte å voldta henne i forbindelse med et intervju hun gjorde med ham i 2002.

- Vi har planer om å anmelde ham, sier hennes advokat David Koubbi til nyhetsbyrået AFP.

Strauss-Kahn hadde planer om å trekke seg fra IMF-stillingen og stille som presidentkandidat for det franske sosialistpartiet, og ble ansett for å være en sterk kandidat i kampen mot Nicolas Sarkozy.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.