*Nettavisen* Nyheter.

Nektes opphold på luksushotell

Foto: MIKE SEGAR (Reuters)

Den tidligere IMF-sjefen får likevel ikke være gjest på luksushotellet Bristol Plaza.

20.05.11 21:31

Den tidligere lederen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn (62), skulle etter planen løslates fra fengsel fredag og plasseres i husarrest på luksushotellet Bristol Plaza på Manhattan.

Det var kona til Strauss-Kahn, Anne Sinclair, som hadde leid den rådyre leiligheten på Bristol Plaza, som driver med korttidsutleie av luksusleiligheter.

- Trakk tilbake avtalen
Men hotellet valgte å trekke tilbake avtalen da de innså hvem som skulle bo i leiligheten, melder amerikanske medier.

Dermed haster det for Strauss-Kahn med å finne et nytt sted å bo, dersom han skal bli løslatt fra fangeøya Rikers Island fredag.

Les også: - IMF-sjefen får millionfallskjerm

En storjury i New York innvilget løslatelse av Strauss-Kahn fredag mot en kausjon på én million dollar, samt en kausjonsforsikring på fem millioner dollar.

En av betingelsene for løslatelsen var at 62-åringen hadde eget sted å bo, og at han selv måtte finansiere vakthold. I tillegg måtte Strauss-Kahn utstyres med en elektronisk fotlenke som skulle overvåke bevegelsene hans.

Høyesterettsdommer Michael J. Obus har mottatt kausjonspengene på én million dollar, men sier flere betingelser må innfris før den tidligere IMF-sjefen løslates, melder Sky News.

Dette betyr at Strauss-Kahn risikerer å måtte tilbringe enda en natt på fangeøye.

Tiltalt for voldtektsforsøk
Torsdag kveld norsk tid ble den tidligere lederen for Det internasjonale pengefondet (IMF), Dominique Strauss-Kahn (62), tiltalt for syv punkter av en storjury i New York. Tiltalen inkluderer seksuelle overgrep og voldtektsforsøk mot en stuepike (32) på et luksushotell på Manhattan lørdag.

Strafferammen lyder på 25 år i fengsel.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.