RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Mariusz Basiak (Norwegian)

Nektet å forlate fly - ville til Oslo

Sist oppdatert:
Morgenflyet onsdag ble kraftig forsinket på grunn av en vanskelig passasjer.

En flypassasjer på vei fra fra Bardufoss til Bodø nektet å forlate flyet da et Norwegian-fly mellomlandet på vei til Oslo. Det førte til kraftig forsinkelse, melder Avisa Nordland.

- Han hadde ombestemt seg på vei til Bodø, og ville heller fortsette direkte til Oslo. Men det ga han ikke beskjed om, og endret heller ikke billetten. I stedet satt han helt stille bakerst i flyet uten å gi seg til kjenne, tross flere oppfordringer fra besetningen. Dermed måtte det gjennomføres full billettkontroll av samtlige passasjerene i flyet, forteller en hoderystende Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonsrådgiver i Norwegian.

Tre kvarter
Den standhaftige flypassasjeren med ønske om direkte Oslo-tur førte til at avgangen fra Bodø ble nesten tre kvarter forsinket, noe som skapte betydelig irritasjon blant resten av passasjerene. Flyet skulle etter planen gå fra Bodø 0730.

- Han nektet først å forlate flyet, og begrunnet dette ned at han hadde billett til Oslo med en senere Norwegian-avgang fra Bodø. Men til slutt fikk besetningen overtalt ham, og flyet kunne fortsette videre til Oslo - tre kvarter forsinket, sier Sandaker-Nielsen.

- Det er bare å beklage på det sterkeste at dette skjedde. Men sikkerhetsreglene er klare, fly kan ikke ta av før alle passasjerer er registrert og kontrollert. Det at denne passasjeren satt i flyet uten gyldig billett og uten å gi seg til kjenne førte til at antall passasjerer ikke stemte med det som skulle være om bord ved avgang, forklarer Sandaker-Nielsen.

Annet selskap
Om det blir satt i verk tiltak mot den gjenstridige passasjeren vet Sandaker-Nielsen foreløpig ikke. Vedkommende skulle imidlertid reise videre med Norwegian til Oslo senere på dagen. Det skjedde ikke.

- Han bestilte billett videre med et annet selskap, sier Sandaker-Nielsen litt underfundig, og understreker at Norwegian ikke har noe sterkt ønske å å frakte passasjerer med en slik innstilling som den mannen med billett fra Bardufoss utviste under onsdagens morgenflyging.

- Passasjerer som skaper problemer for en rekke andre passasjerer i form av forsinkelser og annet ubehag er ikke ønskelig, slår Sandaker-Nielsen fast overfor Avisa Nordland.

Har du en spesiell flyhistorie? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere