RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nektet å gi opp etter SMS-oppsigelse

SMILER IGJEN: May-Britt Kutlu føler forliket med Ullensaker kommune som en seier og håper saken kan inspirere andre som føler seg dårlig behandlet til å bruke rettighetene sine.
SMILER IGJEN: May-Britt Kutlu føler forliket med Ullensaker kommune som en seier og håper saken kan inspirere andre som føler seg dårlig behandlet til å bruke rettighetene sine. Foto: Nina Skyrud (Romerikes Blad)
Sist oppdatert:

(Romerikes Blad): Renholder May-Britt Kutlu ga ikke opp da hun følte seg dårlig behandlet av arbeidsgiveren sin. Nå har hun ny jobb og penger på bok etter forlik med kommunen, skriver Romerikes Blad.

Kutlu var vikar i full stilling på en skole i Ullensaker til hun en fredag i juni 2012 fikk sms fra en av lederne. Der sto det at hun fra mandagen etter ikke lenger hadde noen jobb å gå til.

Søvnproblemer
Etter sms-meldingen forsøkte hun å få et møte med kommunen, uten å lykkes. Hun følte seg veldig dårlig behandlet og klarte ikke å bli mentalt ferdig med saken.

I april året etter tok hun kontakt med Romerikes Blad.

- Jeg fikk søvnproblemer, satt mye hjemme og gråt og fikk mageproblemer, fortalte hun.

Fordi hun ikke var organisert, tok hun ikke sjansen på å gå til sak mot arbeidsgiveren for egen regning, selv om flere advokater mente hun hadde en god sak. Hun hadde heller ikke lyst til å jobbe mer i Ullensaker kommune.


Etter at saken ble omtalt i avisa, tok hun imidlertid igjen kontakt med advokat som søkte om fri rettshjelp for henne. Hun fikk innvilget dette, og har ikke hatt andre advokatutgifter til saken enn et gebyr på 800 kr.


Forlik
Personalsjef Anne-Berit Andersen i Ullensaker kommune uttalte i fjor at May-Britt Kutlu ikke hadde «blitt sagt opp», fordi hun hadde en kontrakt fra 14.04.11 til 13.04.12 hvor det sto at arbeidsforholdet opphører uten forutgående oppsigelse på det tidspunktet avtalen utløper.

Men Kutlu gikk i korttidsvikariater fra høsten 2010 og fortsatte i akkurat samme jobben som hun hadde hatt i ett år, som vikar for samme person, etter april 2012.

Hennes advokat John Arne Dalby hos Advokatfirmaet Nicolaisen & Co på Jessheim har vist til at midlertidige ansatte som har vært ansatt i mer enn ett år har krav på skriftlig varsel, noe kommunen aldri ga henne, og har rett til å stå i jobben i en måned fra varsel er gitt.

Kommunen var fortsatt uenig, men ønsket å avslutte saken og kom med et forslag til forlik om at hun skulle få en månedslønn.

- For meg var ikke summen så viktig. Det hadde gått lang tid. Jeg føler at jeg har vunnet og går med hevet hode. Jeg synes det er viktig å få belyst ting som er urettferdig. Det sitter mange sjefer der ute som ikke tenker over hva de gjør. De trodde nok ikke at en renholder ville ta saken så langt, sier hun.

May-Britt Kutlu holder fram SMS-en med oppsigelsen.

Etter at saken ble omtalt, tok en leder i Oslo kommune kontakt og oppfordret Kutlu til å søke jobb der. Nå er hun renholder på en Oslo-skole og trives veldig godt.

- De setter blant annet pris på at jeg har fagbrev. Nå har jeg masse futt igjen, smiler hun.

Sydentur i påsken
Pengene hun fikk skal brukes til sydentur i påsken.

- Da skal jeg virkelig kose meg.

Kutlus sak skapte reaksjoner og hun fikk mange sympatierklæringer.

- Jeg anbefaler absolutt folk å stå på kravene sine og ikke gi seg dersom de føler seg dårlig behandlet. Jeg håper min sak har åpnet øynene på andre, hvis de har opplevd noe lignende, sier hun.

Taus arbeidsgiver

Personalsjef Anne-Berit Andersen i Ullensaker kommune ønsker ikke å kommentere saken.

Hun viser til at det er en personalsak.

I brev til Kutlus advokat viser kommunen til en standard arbeidskontrakt hvor det står at arbeidsforholdet opphører uten forutgående oppsigelse når avtalen utløper. Kommunen mener hun ikke hadde krav på noe ytterligere varsel, selv om hun fortsatte å jobbe.

Sms-en var verken en oppsigelse eller et varsel, men et «svar på en avtalt informasjon», mener kommunen.

Saken kunne endt i retten.

– Ser du noe dere kunne gjort noe annerledes?

– Jeg er opptatt av at man skal kunne snakke med hverandre, ha en dialog og finne gode løsninger på lavest mulig nivå, sier Andersen på generelt grunnlag og vil ikke utdype det nærmere.

Les flere saker i Romerikes Blad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere