RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nektet å svare om opprydding

Foto: MMS: Henrik Færevåg
Sist oppdatert:
Helen Bjørnøy unngikk konsekvent å svare på om hun var fornøyd med oppryddingsarbeidet etter Fedje-katastrofen.

(iBergen.no) Etter søndagens orienteringsmøte med Kystverket, ble miljøminister Helen Bjørnøy gjentatte ganger spurt av frammøtt presse hva hun syntes om oppryddingsarbeidet som er blitt gjort hittil.

Men til tross for en halv times orientering, var hun ikke klar til å svare verken ja eller nei på om hun er fornøyd med jobben som er gjort.

- Vi vurderer fortløpende det som skjer og er veldig fornøyd med den orienteringen vi har fått nettopp. Nå gjelder det å se helheten i arbeidet. Så får vi vurdere i etterkant om noe kunne vært gjort bedre, sier Bjørnøy til iBergen.no.

Når det gjelder aktualiteten for å legge oljeverndepotet tilbake til Fedje, svarte miljøministeren at det også er noe som må taes opp i etterkant. Heller ikke fungerende fiskeriminister Dag Terje Andersen ville komme med konkrete forslag til tiltak da han ble stilt det samme spørsmålet.

- Det er noe vi vil komme tilbake til, sier Andersen, som samtidig berømmet Kystverket for innsatsen.

- Kystverket har gjort mye mer i sakens anledning enn det som har vært synlig for folk og presse, sier Andersen etter orienteringsmøtet.

Statsrådene forlater nå Kystverkets midlertidige hovedkvarter på Hurtigruteterminalen og setter kursen mot Fedje for en befaring på katastrofestedet.

Les flere nyheter på iBergen.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere