RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nektet adgang med ettåring

Foto: Henrik Solum (ta.no)
Sist oppdatert:
Det som skulle være en hyggelig sammenkomst på Mersmak Matfestival med besteforeldre, deres barnebarn Leon Haugom (1) og hans foreldre, endte med utkast på ett av byens utesteder.

– Det blir for dumt, at man ikke kan sette seg ned på høylys dag klokken ett og drikke cola på uteserveringen fordi man har en ettåring i vogn, sier pappaen til Leon, Sebastian Haugom til Telemarksavisa.

Sebastian og kona Hanne skulle sette seg ned sammen med Hannes foreldre som slappet av på utestedet. På grunn av ett år gamle Leon måtte de altså snu døra.

BESTEMT AV POLITIKERNE
På alle pubene i Skien er det aldersgrense 18-20 år. Politikerne har i Skien kommune bestemt at mindreårige ikke får adgang uansett arrangement og tid på døgnet. Saksbehandler for skjenkebevilling i Skien kommune, Eva Ulvin, forteller at utestedet har fulgt alle retningslinjer.

– Skien kommune har bestemt at det ikke skal være mindreårige på utesteder som går under kategorien pub. På Mersmak Matfestival er det ikke unntak, og det har blitt satt ut ekstra bord og stoler slik at alle skal ha et sted å sitte, sier Ulvin.

- KAN VISE SKJØNN
Sebastian Haugorm forstår at det er regler som må følges, og skjønner at utestedet handlet som de gjorde. Likevel skulle han ønske at det for dager som Mersmak Matfestival kunne vises skjønn i situasjoner som hans egen.

– Det er snakk om en ettåring i vogn midt på dagen. Det blir for dumt når det er fullt av folk alle veier, og man ønsker å kose seg med familien. Så vidt jeg vet er det ikke samme reglene i Porsgrunn, sier Haugorm.

– Det er greit det er regler, men man kan ikke være helt Nazi på arrangementer som dette, sier han videre.

Les flere nyheter fra Telemarksavisa.

Hva mener du? Er reglene for strenge?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere