*Nettavisen* Nyheter.

Nektet for å ha voldtatt venninne

En 19 år gammel mann nektet straffskyld da han mandag møtte i retten, tiltalt for å ha voldtatt en venninne som var ute av stand til å forsvare seg.

19.12.05 10:08

BERGEN TINGHUS (iBergen.no): Den angivelige voldtekten skal ha skjedd i en av Bergens omegnskommuner før jul i fjor. Den 19 år gamle kvinnen var på nachtspiel sammen med en vennegjeng. I løpet av natten falt hun på dansegulvet og slo hodet sitt slik at hun ble dårlig. Hun gikk inn på badet og la seg til på gulvet, sterkt redusert, men våken.

Ifølge tiltalen skal den jevnaldrende kameraten ha fulgt etter henne inn på badet, låst døren og deretter voldtatt henne.

Ifølge kvinnens bistandsadvokat, Anne Kieding Presthus, har vennegjengen tatt den 19 år gamle mannens side i saken, og hun har derfor mistet kontakten med de fleste av vennene. Presthus vil på vegne av sin klient kreve erstatning på inntil 100.000 kroner fra mannen.

Mannens forsvarer Helge Wesenberg sa til iBergen.no før helgen at hans klient nekter straffskyld, og at de mener de har en god sak når Nordhordland tingrett i dag behandler saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag