Nektet mor å amme nyfødt barn

Bare få dager etter at Sarpsborg-paret hadde blitt foreldre, skal barnefaren ha startet mishandlingen av det nyfødte barnet og samboeren.

04.08.10 10:56

Tidligere i år ble det daværende samboerparet fra Sarpsborg foreldre. Men lykken over familieforøkelsen skal ha vært av den kortvarige sorten.

6. september må barnefaren i 30-årene møte i Sarpsborg tingrett, der han står tiltalt etter straffelovens paragraf 219 første ledd, som omhandler mishandling i familieforhold. Det skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

Skal ha blitt nektet mat

Ifølge tiltalen, som er tatt ut av Oslo statsadvokatembeter, skal Sarpsborg-mannen i en tomånedersperiode tidligere i år gjentatte ganger ha vært voldelig mot både det nyfødte barnet og moren.

Blant annet skal han ved flere anledninger ha nektet moren å gi barnet mat ved amming.

Denne ammenekten skal ifølge tiltalen ha startet da barnet bare var noen få dager gammelt.

Påført blåmerker

Barnefaren skal også ved én anledning ha stukket en ukjent gjenstand inn i spedbarnets munn, noe som førte til at barnet begynte å blø.

Ifølge tiltalen skal barnefaren flere ganger også ha holdt barnet så hardt at det ble påført blåmerker.

Også barnets mor, mannens daværende samboer, skal ha vært offer for sarpingens voldsbruk. Ved en anledning skal mannen ha tatt kvelertak på henne, slik at hun følte at hun mistet pusten.

Dømt for grove voldtekter

Den tiltalte barnefaren soner for tiden en dom på tre år og ti måneders fengsel, etter at han i desember i fjor ble dømt for tre grove voldtekter og mishandling av en tidligere kjæreste. I denne saken, som strekker seg tilbake til 2006, ble han først dømt til fire år og seks måneders fengsel i tingretten.

Sarpingen anket imidlertid denne dommen inn for lagmannsretten, som på sin side reduserte straffen til tre år og ti måneders fengsel.

Ikke unik

Bistandsadvokat Gry Hege Ahlgren sier til SA sier at denne konkrete saken ikke er unik, selv med tanke på at barnet ikke var mer enn noen dager gammelt da den angivelige mishandlingen skal ha startet.

- Det har også tidligere vært saker der nyfødte barn har vært utsatt for vold, men det er heldigvis ikke ofte det dukker opp slike saker, sier Gry Hege Ahlgren.

Les flere nyheter fra SA.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.