*Nettavisen* Nyheter.

Nektet seg skyldig i Bislett-drapet

Oslo (NTB): Noppadol Wanthaphirom nektet straffskyld da ankesaken mot ham startet i Borgarting lagmannsrett tirsdag. Han ble i tingretten i fjor dømt til 18 års fengsel for drapet på Einar Opsahl.

30-åringen anket dommen på stedet i fjor. Han har hele tiden bedyret sin uskyld og nektet som ventet straffskyld også da ankesaken startet tirsdag morgen.

Oslo tingrett dømte i september Wanthaphirom for forsettlig drap og fant ikke tiltaltes forklaring troverdig. 30-åringen hevder at en annen var gjerningsmann.

I den nye behandlingen i Borgarting lagmannsrett vil forsvaret kreve at de tidligere fotokonfrontasjonene blir grundigere belyst.

35 år gamle Einar Opsahl ble skutt og drept ved en drosjeholdeplass på Bislett i Oslo i juni 2011 etter at han og et par venner forsøkte å praie noe de trodde var en pirattaxi.

Wanthaphirom er thailandsk statsborger og har ikke hatt lovlig opphold i Norge siden 2006. Han ble i tingretten også dømt for narkotikabesittelse og brudd på våpenloven, men dette er forhold han har erkjent. Han er domfelt elleve ganger tidligere. For tiden soner han i Ringerike fengsel. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.