Gå til sidens hovedinnhold

Nektet sexkjøp fordi kondomen var tom

- Hvis jeg er ferdig med sex, er jeg skyldig, men hvis jeg ikke er ferdig med sex, er jeg uskyldig.

OSLO TINGHUS (Nettavisen): Drosjesjåføren dro ned buksa for å vise politiet at kondomen var tom og at den prostituerte ikke hadde avsluttet den seksuelle tjenesten.

- Hvis jeg er ferdig med sex så er jeg skyldig, men hvis jeg ikke er ferdig med sex så er jeg uskyldig, sa mannen i Oslo tingrett. For å vise at han ikke hadde blitt ferdig, hadde mannen vist fram underlivet sitt med kondomen på da politiet konfronterte ham med sexkjøp.

Den 60 år gamle drosjesjåføren vedtok ikke boten for sexkjøp, men valgte å prøve saken for tingretten. Der ble kommunikasjonsproblemer og manglende forståelse for norsk lov åpenbare.

Selv om mannen flyttet fra Pakistan til Norge for 37 år siden, så kunne han lite norsk. Det preget både torsdagens rettsmøte i Oslo tingrett, og hans møte med politiet den aktuelle dagen i november 2012.

25.000 i bot
Mannen har fått 25.000 i bot for brudd på straffelovens 202a (les loven her) om kjøp av sexuelle tjenester.

- Hvis mannen hadde forstått politiet riktig, så hadde han også forstått at han ikke trenger å få utløsning for å ha brutt loven. Det holder å avtale kjøp av seksuelle tjenester med en prostituert, forklarte dommer Torkjel Nesheim i Oslo tingrett.

Episoden fant sted klokken 21 en novemberdag i 2012. Drosjesjåføren plukket opp en prostituert kvinne i krysset Dronningsgate/Revierstredet i Kvadraturen i Oslo sentrum. Dette er et velkjent sted der prostituerte ferdes.

Her i krysset Dronningsgate/Revierstredet plukket drosjesjåføren opp den prostituerte. Bildet er interaktivt og du kan klikke og dra i bilde for å navigere. Artikkelen fortsetter under.

HTML EMBED

Innrømmet sexkjøp
Mannen innrømmer at han plukket opp den prostituerte, men hevdet i Oslo tingrett at kvinnen hoppet inn i bilen mot hans vilje.

- Jeg var på vei til holdeplassen i Kirkegata. I krysset hoppet en jente inn i bilen og spurte om jeg ville ha sex. Jeg sa «nei, jeg orker ikke». Så spurte hun om hun kunne sitte i bilen fordi det var kaldt ute, men jeg sa at hun ikke kunne sitte i bilen, fortalte drosjesjåføren i retten.

Kvinnen forlot ikke bilen. Mannen forklarte at han da kjørte med henne i bilen de 3,6 kilometerne til parkeringsplassen ved Hjortneskaia, der Colorlines båter legger til.

På denne parkeringsplassen ble mannen og den prostituerte oppdaget av parkeringsvakter som ringte politiet.

HTML EMBED

Mannen hevdet i tingretten at han kjørte kvinnen dit for å prate, men at han etterhvert ombestemte seg og ville kjøpe sex.

- Jeg er jo mannfolk
- Hun sa «jeg er hore, vil du kjøpe sex?» Jeg sier ja, jeg er jo mannfolk. Plutselig kom parkeringsvaktene. Da ombestemte jeg meg og ble nervøs så vi dro fra stedet, fortalte mannen i tingretten.

De to parkeringsvaktene så drosjesjåføren og kvinnen sittende i bilen på parkeringsplassen to ganger med ti minutters mellomrom. Den andre gangen konstaterte de at mannen og kvinnen hadde sex i bilen, og ringte politiet.

Da politiet kom hadde drosjesjåføren dratt fra stedet. Han hadde kjørt den prostituerte tilbake til krysset Dronningensgate/Revierstredet og fortsatt de 300 meterne til drosjeholdeplassen i Kirkegata.

Fant drosjen i horestrøket
Parkeringsvaktene hadde imidertid skrevet ned nummeret på drosjen, og kunne dermed begynne å lete etter sjåføren.

- Vi kjørte inn i Kvadraturen som ikke er et helt ukjent sted for prostituerte, og i drosjekøen i Kirkegata sto den aktuelle drosjen helt bakerst i køen, fortalte politibetjenten i retten.

Etter en kort bortforklaring, erkjente mannen at han hadde hatt med seg en prostituert kvinne til Hjortneskaia og at han hadde avtalt å betale 200 kroner for sexuelle tjenester. Politiet forsto dette som en erkjennelse av straffskyld.

Da forklarte vi ham rettighetene hans, at han ikke trengte å si noe til oss, at han kunne ta kontakt med en forsvarer og hva strafferabatt innebærer, sa politibetjenten i retten og fortsatte.

Hadde kondomen på
- Så sa han at han fremdeles hadde på kondomen og at han ønsket å vise meg den.

- Han ville vise at den var tom, og at han ikke hadde fått utløsning. Han mente at dette ville styrke hans sak. Jeg sa greit, så han satte seg i baksetet på drosjen og dro ned buksa. Kondomen så veldig tom ut fra mitt ståsted og jeg sto bare en halvmeter unna og hadde klar sikt, fortalte politibetjenten i retten.

Nettopp dette poenget var drosjesjåførens argument for ikke å godta dommen.

Dommeren forklarte loven
- Jeg er skyldig i å ha kjøpt sex, men jeg har ikke gjort noe i bilen og da er jeg uskyldig. Hvis jeg er ferdig med sex så er jeg skyldig, men hvis jeg ikke er ferdig med sex så er jeg uskyldig, sa mannen.

Etter denne forklaringen fant dommer Torkjel Nesheim det nødvendig å forklare mannen hvordan sexkjøp-loven er utformet.

- Etter loven er det ikke noe vilkår at du har fullført. Det er ikke avgjørende. Du har kjøpt seksuelle tjenester etter det du har forklart nå. Det er ikke avgjørende om du har fullført, forklarte han drosjesjåføren.

Dom i saken vil falle om kort tid.

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her