RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Per Arne Rennestraum/Porsgrunns Dagblad

Nelly vil hjelpe rumenerne

Sist oppdatert:
Onsdag tok Nelly Bjerketvedt initiativ til å skaffe det rumenske ekteparet en plass på Natthjemmet.

Hovenga-kvinnen er en av mange som har reagert på PDs oppslag onsdag. Der fortalte lokalavisa om Maria og Costica som bor i en kvisthytte i et skogsholt ikke langt fra Gamle Urædd, skriver Porsgrunn Dagblad.

Sa ja
Natthjemmet på Vallermyrene sa onsdag ja til å ta imot ekteparet som bor i den usle kvisthytta. Problemet var å få formidlet beskjeden. Da Bjerketvedt besøkte stedet sammen med PD i går ettermiddag var Maria og Costica ikke «hjemme».

Les også: Her bor et rumensk ektepar

Uverdig
- Når kommunen nå vet at slikt skjer, bør den gjøre noe aktivt sjøl. Det er uverdig at folk skal bo på denne måten når det når som helst kan bli kuldegrader om natta, sier Nelly Bjerketvedt.

Hun tok onsdag kontakt med kommunen, som etter mye fram og tilbake sørget for at det ble stilt et rom til disposisjon på natthjemmet i Feiselveien på Vallermyrene.

- Dette er ment som et akutt overnattingstilbud, sier fagleder Laila Finkenhagen ved kommunens eiendomsavdeling.

Nelly Bjerketvedt mener samfunnet har et ansvar.

- Når det er lov å livnære seg slik de gjør, bør samfunnet også ta konsekvensen av det og ikke la folk bo under uverdige forhold. Har man sagt A, bør man si B, sier Nelly Bjerketvedt.

- Det er uverdig at noen skal bo slik som dette mens de opphoder seg i Porsgrunn. Som lokalsamfunn må vi på en eller annen måte kunne tilby de tak over hodet og en varm dusj, sier hun.

Utsiden av samfunnet
Bjerketvedt er i utgangspunktet motstander av at noen skal kunne livnære seg med tigging.

- Det er nesten så jeg ønsker meg tilbake til den tiden da dette ikke var lov. Disse menneskene blir på en måte boende på utsiden av samfunnet. Jeg har ikke noen tro på at dette er organisert, slik mange hevder. Transporten til Norge kan være organisert, men ikke selve tiggingen, sier hun.

Les flere saker hos Porsgrunn Dagblad her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere