Gå til sidens hovedinnhold

Nepalsk kvinne er 2010s helt

- Menneskehandel og sex-slaveri er en skam for menneskeheten, sier årets helt, Anuradha Koirala.

Hvert år kårer det amerikanske nyhetsselskapet årets helt for å hedre mennesker som gjør en ekstra innsats for å hjelpe andre mennesker. Ti personer blir nominert, mens publikum stemmer fram den de vil skal få tittelen som årets helt, som ble kunngjort på en fjernsynssendt galla i Los Angeles lørdag kveld.

Kjendisintroduksjon
– Menneskehandel er en helt fryktelig forbrytelse og en skam for menneskeheten. Jeg ber om at alle blir med meg og gjør det mulig å lage et samfunn uten menneskehandel. Vi må gjøre dette for alle våre døtre, sa Anuradha Koirala da hun ble introdusert som en av de ti nominerte til årets helt, skriver CNN.

Koirala ble introdusert av skuespillerinnen Demi More, som sammen med ektemannen Ashton Kutcher har opprettet stiftelsen DNA, de har som mål å bekjempe sex-slaveri i hele verden.

– Hver dag møter denne kvinnen det verste menneskeheten har å by på, ved å raide bordeller og patruljere langs den indiske og nepalske grensen, redder den nepalske kvinnen jenter fra å bli solgt som sex-slaver, sa Moore.

Hjulpet mer enn 12.000
I 17 år har den nepalske kvinnen brukt mye tid og energi på å redde kvinner og jenter fra sex-slaveri og menneskehandlere.

– Siden 1993 har hun reddet og hjulpet mer enn 12.000 kvinner og jenter gjennom organisasjonen Maiti Nepal. Hun har gjort mer enn å tilby beskyttelse. Anuradha Koirala har laget et hjem for dem hun har reddet. Et sted der de kan helbredes og gå på skole. Noen av dem har HIV, da er dette et sted der de kan tilbringe tid og være omgitt av kjærlighet, fortsatte skuespillerinnen.

Online avstemning
Koirala vil motta 100.000 dollar, vel 600.000 kroner, for å fortsette sitt arbeid med Maiti Nepal. I tillegg tildeles hver av de ti heltene som ble kåret og hedret lørdag kveld 25. 000 dollar hver, som tilsvarer ca. 150.000 kroner.

Anuradha Koirala ble tildelt prisen som årets helt etter en avstemming på CNNs internettsider.

– Jeg får et annet ansvar for å gjøre jobben min med all støtten fra dere. Vær så snill å bli med meg for å sette en stopper for denne fryktelige forbrytelsen. Prøv å resptektere de unge, det er de som skal bygge opp neste generasjon. Tusen takk skal dere ha, sa Koirala til publikum sin takketale.

Se Anuradha Koirala vinne prisen og ta publikum med storm med takketalen her:

HTML EMBED
Reklame

Her kan du levere Vikinglotto