*Nettavisen* Nyheter.

Neppe hvit jul i Bergen

Askøy har en flott utsikt mot Bergen. Flere bergensere ønsker å se den hver dag. Foto: Atle Færevåg

Prognosene spriker fortsatt veldig, men det blir neppe noen hvit jul i Bergen. Utover uka vil vi få litt regn, men også dager med oppholdsvær.

19.12.05 09:53

Mandagen begynte med en del sludd og regn. Bygene er ventet å fortsette utover dagen, og da som regn i Bergensdistriktet.

- Man skal ikke langt opp i fjellet eller inn i landet før nedbøren kommer som snø, men langs vestlandskysten og i Bergen blir det regn, sier meteorolog Frode Håvik Korneliussen ved Storm Weathet Center til iBergen.no.

Neppe hvit jul
Det store spørsmålet for mange er hva som skjer når vi nærmer oss helg. Blir det hvit jul, eller ikke? Og varselet fra meteorologen gir ikke stor trøst til dem som håper på et hvitt dekke over byen den 24. desember.

- Mildvær og regn tar i dag mest sannsynlig knekken på det meste av den snøen som fortsatt ligger her, sier Konrneliussen, og fortsetter:

- Tirsdag blir det stort sett oppholdsvær. Det skyer riktignok til litt utover dagen, men det blir en ganske bra dag. Onsdag kommer et lite lavtrykk inn og gir mildvær og regn, en ganske grå dag, sier Korneliussen.

Ifølge meteorologen kommer nedbøren denne uka som regn. - Det er ikke ventet mer snø, sier Korneliussen.

Torsdagen blir ifølge prognosene mye lik tirsdag, med for det meste oppholdsvær. Deretter kommer et nytt, lite lavtrykk inn over Bergen fredag, med små nedbørsmengder. Igjen er det snakk om regn.

- Prognosene for julaften spriker veldig. Det heller vel mot at det ikke blir så aller verst. Det kan komme noen byger. Det blir trolig litt kjøligere, men ikke så mye at nedbøren vil kommer som snø, avslutter meteorologen.

Skal du ikke feire jul hjemme? Her kan du sjekke værvarselet for stedet du skal feire jul.

Nedbørsrekord?
Som iBergen.no skrev sist uke, kan 2005 blir det våteste året noensinne i Bergen. Ved inngangen til desember manglet vi 217 millimeter på å slå årsrekorden fra 1967, på 3060 millimeter nedbør. Frem til og med søndag hadde det kommet rundt 140 millimeter nedbør, og vi mangler dermed i underkant av 80 millimeter på å sette rekord.

Ifølge Korneliussen er det ikke de store nedbørsmengdene i vente denne uka, så det gjenstår derfor å se om rekorden vil bli stående.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag