Neppe ja eller nei fra Venstre i kveld

Oslo (NTB): Venstres stortingsgruppe vil neppe si ja eller nei til regjeringsdeltakelse i dag. Det er det tydelige inntrykket partileder Trine Skei Grande etterlater seg.

- Vi skal ha en politisk drøfting om hvilke saker som er viktige for oss, sa Skei Grande like før den nye stortingsgruppa i Venstre satte seg rundt møtebordet i komitéhuset på Stortinget klokken 14.

Da hun forlot de andre borgerlige partilederne i Nydalen like før, slo hun fast at det er pause i sonderingene. Det kan tyde på at partiene ikke har kommet langt nok til å ta stilling til det overordnede spørsmålet om regjeringsdeltakelse eller ikke.

- Nå skal vi ha en politisk drøfting om hva det er viktig å få gjennomslag for. Vi har god tid, sa Skei Grande, som klokken 17 møter Venstres landsstyre til lignende drøftelser.

Det var skapt forventninger på forhånd om at onsdagen ville gi en avklaring på hvem Høyre og Erna Solberg får med seg i regjering. I øyeblikket virker dette lite sannsynlig, men helt utelukket er det ikke. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.