RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Neppe rentekutt fra bankene

Oslo (NTB): Selv om Norges Bank kutter renten i mai eller juni, er det lite sannsynlig at bankene vil følge etter, mener økonomer Dagens Næringsliv har snakket med

Sammen med beregnet lønnsvekst på 3,4 prosent øker den lave inflasjonen sjansen for rentekutt fra Norges Bank, som har holdt styringsrenten på 1,5 prosent fra mars i fjor. Kjerneinflasjonen på 0,9 prosent ligger to tideler under Norges Banks anslag.

- Hvis den svake prisutviklingen fortsetter kan det bli rentekutt i mai. Norges Bank har sagt at hvis prisutviklingen blir svakere enn antatt eller kronen styrker seg vesentlig, så må renten settes ned, sier senioranalytiker Katrine Godding Boye i Nordea Markets.

Men selv om Norges Bank setter ned renten har hun liten tro på at bankene følger etter.

- Det tviler jeg sterkt på. Flere banker har akkurat satt renten opp og jobber for å styrke egenkapitalen, sier Boye til Dagens Næringsliv.

Seniorøkonom Kari Due- Andresen i Handelsbanken og seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets mener også at sjansen for rentekutt øker med de lave pristallene, men de har også liten tro på at bankene følger etter, sier de. (©NTB) (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere