RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nera-analytikere venter på ordrene

Sist oppdatert:
Analytikere som følger Nera er skuffet over ordreinngangen i tredje kvartal, men trekker ulike konsekvenser. Her kan du se hva de mener om Nera og Bjørn Ove Skjeie
Les også: Skuffende ordreinngang i Nera

Analytiker Frank Maaø i Gjensidige NOR Equities tar ned sitt kursmål for aksjen fra 22 til 20 kroner og vil også nedjustere estimert omsetning noe. Men han gjør ikke store endringer på sine anslag på driftsresultat og bunnlinje, og han opprettholder sin kjøpsanbefaling.

Han medgir at ordreinngangen var svak, men påpeker at denne svinger mye fra kvartal til kvartal. - Man fikk en ketchup-effekt i andre kvartal. Så er det noen kvartaler hvor man ikke klarer å få signaturene på plass. Slike svingninger skal ikke tillegges veldig mye vekt, sier han til iMarkedet.

Maaø sier seg fornøyd med de interne prosessene rundt kostnadskutt og effektivisering, men tror nok at de reduserte forsknings og utviklingskostnadene kan komme til å ta seg noe opp igjen.

Han tror de prognosene selskapet gir for ordreinngangen fremover er "helt fair" når man glatter ut svingninger fra kvartal til kvartal, og han mener selskapet vil kunne generere en svært hyggelig fri kontantstrøm fremover.

Venter fortsatt på ordrene

- Det er helt åpenbart veldig skuffende på ordreinngangen, sier Morten Sundstø i Alfred Berg til iMarkedet.

Han tror ikke dette betyr at markedet ikke kommer, og han tror heller ikke det betyr at Nera ikke klarer å konkurrere. Derimot tror han det er blitt forsinkelser, og at selskapet er svært nær mål på en del større avtaler.

- Kursen kommer til å reagere kraftig opp med en gang ordrene kommer, sier Sundstø.

Sundstø har en kjøpsanbefaling med kursmål 21 kroner, og denne vil bli fastholdt, sier han til iMarkedet. Han vil heller ikke gjøre betydelig endringer på sine estimater.

Sundstø mener også de interne prosessene har vært positive, med kostnadskutt og bedre bruttomarginer.

Han viser også til at fjerde kvartal nesten er på plass allerede.

Selskapet meldte av at en total ordrereserve på 932 millioner kroner, gjelder 527 millioner fjerde kvartal.

- Kan ikke spare seg rik

Didrik Kjeldahl i Fondsfinans hadde en reduser-anbefaling før tallene kom.

Han er enig i at kostnadsutviklingen og bruttomarginen utvikler seg positivt, men peker på at ordreinngangen klart er svak, og han påpeker også at det nå har gått snart en måned siden kvartalsskiftet. - Hadde det kommet store ordrer, ville de meldt om det, sier han til iMarkedet.

- Man kan ikke spare seg rik. Dette har vært et vekst-case og da er det viktig at man leverer på ordreinngangen, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere