RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nera må kutte mer (Ny)

Sist oppdatert:
Nera-sjef Bjørn Over Skjeie svinger igjen sparekniven, og skal kutte 80-100 millioner ved å slanke staben. Overfor iMarkedet fastholder selskapet målet om å nå lønnsomhet i løpet av året
Målet er ifølge en børsmelding å kutte driftskostnadene med 80 til 100 millioner kroner.

Kuttene skal føre til en rasjonalisering av leveransekjeden i
datterselskapet Nera Networks, ifølge en melding.

- Administrasjonens foreløpige kartlegging viser at det vil oppstå en overtallighet i området 60 - 80 årsverk som følge av rasjonaliseringen. Samtidig vil, på bakgrunn av den sammenligning som er foretatt med eksterne leverandører, enkelte produksjonsprosesser bli nærmere vurdert. I tillegg planlegges justeringer av salgs-, administrasjons- og F&U-kostnader, - dette vil påvirke ytterligere 10-20 årsverk, heter det.

Fastholder resultatmål
Informasjonsdirektør Helge Skaar i Nera sier til iMarkedet at dagens melding ikke endrer Neras plan om å nå lønnsomhet i løpet av 2003.

- Det endres ikke med dagens melding, sier han.

Han sier at dette er en del av en langsiktig plan, men at det svake markedet har påvirket behovet for å få gjennomført dette nå.

- Markedet har vært relativt svakt i en lang periode, sier han.

Skaar sier det er for tidlig å kommentere hvordan dette vil påvirke selskapets resultater på kort sikt, og han vil heller ikke si noe om når tiltakene skal være gjennomført.

Fortsettelse
Kuttene er en fortsettelse av tidligere tiltak.

- Neras ledelse har i lang tid arbeidet med tiltak både for å forbedre langsiktig konkurranseevne og tilpasning av kapasitet til dagens marked. Kostnadsbase og antall årsverk er tatt kontinuerlig ned siden første halvår 2001. Både med tanke på å bevare arbeidsplasser i Norge og å gjenvinne lønnsomhet er det helt kritisk at de tiltakene som her er omtalt blir implementert så raskt som mulig, sier konsernsjef Bjørn Ove Skjeie i Nera-gruppen i børsmeldingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere