RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nera og Thrane & Thrane først ute

Sist oppdatert:
Nera og danske Thrane & Thrane først ute på markedet med en satellittkommunikasjonsterminal til det nye Inmarsat BGAN-systemet
Nytt: Opdpatert med melding og kommentarer fra Thrane & Thrane om markedet

Det er klart etter at Nera SatCom og Thrane & Thrane har mottatt Inmarsat typegodkjenning for sine bredbåndsatellittkommunikasjonsenheter som skal betjene det nye BGAN satellittnettet.

Nera er i markedet med sin Nera WorldPro 1000, mens Thrane & Thrane har lansert sin Explorer 500. Begge melder at de nå er i gang med distribusjonen, i motsetning til Neras melding om at de er først ute.

Neras løsning til Inmarsat's Broadband Global Area Network (BGAN) er ifølge selskapet verdens minste mobile kommunikasjonstjeneste som gir global tale og bredbåndsdata i en hastighet opp mot en halv megabit pr sekund. For første gang vil det være mulig å bruke applikasjoner som videokonferanse, IP streaming, Internett og e-post med bredbåndshastighet fra en mobil enhet.

Selve tjenesten vil bli lansert av Inmarsat tidlig i desember i år.

Nera og Thrane & Thrane melder begge at de allerede har begynt å sende ut de første enhetene. Nera melder at fra distributører over hele verden har mottatt en betydelig ordreinngang, noe som antyder stor markedsetterspørsel.

Thrane & Thrane går i lenger i sin melding og sier at de frem til regnskapsavslutningen 30- aprilr egner med å ha solgt 5.000-6.000 enheter, og totalt 15.000 over neste 12 månedene.

- Vi har gjort kalkyler for dette markedet frem til 2010, og regner med av det totale salget av BGAN-enheter vil ligge på 30.000-40.000 enheter årlig, sier direktør John Alexandersen i Thrane & Thrane til iMarkedet.no om størrelsen på dette markedet globalt.

I tillegg til Nera og Thrane & Thrane så forventer Alexandersen at amerikanske Hughes Network Systems vil være på banen med sin enhet i nær fremtid, mens det fjerde selskapet i dette markedet, Add Value i Singapore, ligger omkring ett år etter i utviklingen.

BGAN er ventet å overta for de tradisjonelle satellittelefonene, og markedet er organisasjoner og selskaper som arbeider i områder uten tradisjonell telefondekning, alt fra nødhjelpsarbeidere til oljebransjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere