RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nera slaktes i analyse

Sist oppdatert:
ABG Sundal Collier formelig slakter Nera i en analyse etter kvartalspresentasjonen i går. Meglerhuset mener Nera-sjef Bjørn Ove Skjeie er overdrevent optimistisk når det gjelder markedet og har kuttet for lite kostnader
I en analyse datert i dag opprettholder ABG Sundal Collier sin salgsanbefaling på Nera og tror kursen skal være mellom 5 og 7 kroner. Tirsdag formiddag omsettes den til 7 blank.

Analysen er skrevet av Ole André Hagen, som av Kapital er kåret til Norges beste IT-analytiker. Han er ikke nådig mot Nera-ledelsen.

Ordreinngangen i den største virksomheten Transmission Networks var "sjokkerende" lav på, på 216 millioner kroner. Det er ned 38 prosent fra samme kvartal ett år tidligere, og ned 31 prosent fra tredje kvartal, og det indikerer tydelig retningen videre, hevdes det i analysen.

Det stilles også spørsmål ved kostnadskuttene på 220 millioner kroner. ABG Sundal Collier anslår at hoveddelen av kuttene er kommet innen divisjonen Wireless Broadband Access, som har svært liten omsetning. Innen hovedvirksomheten Transmission anslår meglerhuset kostnadskuttene til bare 40 millioner i året, eller 9 prosent, noe som kan sammenlignes med et omsetningsfall på 43 prosent.

I analysen fremgår det også at man ikke tror på Neras utsikter for transmisjonsmarkedet i 2003, nemlig at det skal være på linje med 2002. Dette betegnes som "overdrevent optimistisk" av tre grunner: De store utstyrsleverandørene til telekombransjen har guidet på et fall i markedet på 5-15 prosent. Kronekursen er styrket med 12 prosent mot dollar i forhold til snittet i 2002. Ordreinngangen og ordrereserven er svak.

ABG Sundal Collier konkluderer med at Nera vil fortsette å tape penger på driften hvert kvartal i 2003, mens selskapet selv har som mål å nå pluss i andre halvår.

Før det kommer en ny runde med kostnadskutt, tror meglerhuset Nera vil fortsette å handles med en stor rabatt i forhold til underliggende verdier.

Oppsummering:
Anbefaling: Selg
Kursmål: 5-7 kroner
Meglerhus: ABG Sundal Collier
Dato: 18. februar 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere