RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Neradatter med fallende resultat(Ny)

Sist oppdatert:
Neras singaporske datterselskap Nera Telecommunications måtte se inntjeningen falle i første kvartal sammenlignet med i fjor, men mener at utsiktene er postive for selskapets vitkgiste divisjon
Driftsresultatet falt fra 6,2 millioner singaporedollar i første kvartal i fjor til 4,6 millioner i år. Omregnet til kroner falt driftsresultatet med 11,7 millioner til 18,8 millioner kroner.

Omsetningen endte på 44 millioner singaporedollar i kvartalet, et fall på 10 prosent fra i fjor. Bunnlinjne reddes av salget av selskapet TVMobil, som ga en gevinst på 1,5 millioner singaporedollar.

Resultat før skatt ble dermed på 6,3 millioner, mot 5,9 millioner i fjor.

Neratel mener det er positive utsikter for selskapets telekomvirksomhet i 2003. I årsrapporten som ble lagt frem i begynnelsen av februar heter det at "man forventer at elekommunikasjonsvirksomheten i selskapet forblir sterk i 2003".

Telekomdelen hadde en omsetningsvekst på 22,4 prosent fra i fjor til årets første kvartal, mens de to andre divisjonen hadde omsetningsfall 33 og 38 prosent.

Selskapets nåverdi pr. aksje er beregnet til 21,15 singaporecent, eller omkring 85 krone pr. aksje. Nera eier 50,17 prosent av de totalt 360 millioner utestående aksjene i selskapet. Det gir en verdi på omkring 1,25 kroner pr. Nera-aksje.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere