Nerdenes overlevelsesguide

Hvordan overleve en langhelg mellom svette kompiser, datamaskiner og stabler med junkfood?

01.04.08 13:15

(YEYE): Er det kanskje første gang du skal på LAN? Vi har samlet de beste rådene for hvordan LAN blir en gledelig affære.

Hva er LAN?
LAN står for Local Area Network, og et LAN-party som eksempelvis The Gathering som nettopp ble ferdig for i år er ett sted datainteresserte kan samles for å spille spill og konkurrere om premier, heder og ære. The Gathering er Norges største LAN, men det finnes mange andre rundt i distriktene. Selv om disse er noe mindre kan de ofte være vel så hyggelige og uansett gjelder de samme reglene for hva man burde ta med seg.

Tørre lepper
Du sitter i ett rom sammen med 100-1000 datamaskiner og svett ungdom. Det vil bli tørr luft uansett hvordan du vrir og vender på det, og leppene dine vil nok reagere først! (Undertegnede har en kamerat som ut av desperasjon måtte ty til smør for å fukte leppene, noe som ikke anbefales). Og av den grunn er anbefaling nr. 1 leppepomade.

Les også
Nattlige spillgleder
- Bilspill er utrolig bra!
Kan ha vært siste datafest

Proviant
Du får vanligvis kjøpe mat på LAN-parties, men det å leve kun på burgere og pizza kan man fort bli litt uggen av, derfor er det lurt å ha med seg litt mat. De fleste steder kan stille med vannkoker, og om du tar med deg en termos kan du lett lage instant kaffe, rett i koppen og annen lettvint mat på pulten din.

Knekkebrød og Polarbrød holder seg eksempelvis lenge og hjelper fordøyelsen. Har du i tillegg med en tubeost eller lignende så kan du klare deg lenge. Noe man kanskje ikke tenker på er at om man skulle få dårlig mage er det gjerne 10 minutter med toalettkø, og det er ikke alltid like kult. Så tenk på hva du spiser. Kjeks funker også. En pakke tyggis eller tre kan være smart å ta med seg, siden du kommer til å drikke mye brus og spise mye godis.

Hygiene er også viktig, så om du ønsker å vaske hendene uten å stå i kø så er våtservietter perfekt. Glem heller ikke å drikke masse vann.

Sitteplass
Du har som oftest bedre stol hjemme enn det du får låne på LAN. Om du har muligheten anbefales det derfor å ta med egen. Husk, du skal sitte MYE.

Utstyr
Det er viktig å ha utstyret i orden. De fleste LAN krever at du har med deg egen nettverkskabel og selvfølgelig pc med skjerm og alt tilbehør du trenger. Det finnes mye du kan bruke USB-portene dine til, noen mer nødvendige enn andre, men bortsett fra mus og tastatur får du kjøpt kaffekoppvarmere, Colabokskjølere, bordvifter og mye mer som kan være kjekt å ha på LAN.


Felles for mange av disse tingene er at de bruker strøm, og ofte får du bare ett stikk til rådighet. Derfor kan en strømpadde være lurt å plukke med seg, så du har litt flere kontakter til rådighet.

Verktøysett er videre smart å ta med seg. Du får kjøpt mange for en billig penge som er i «swiss army knife» format som inneholder det meste du trenger for å reparere en datamaskin eller andre duppeditter. Gaffatape er også å anbefale! Husk, alt kan fikses med tape. Det meste av nerdete utstyr kan bestilles fra ThinkGeek. Ellers er ting som ørepropper lurt å utstyre seg med, det er mye musikk og lyd og ikke mye soving på slike samlinger, og det kan være kjekt å ha om du skulle ønske noen timers søvn.

Klær
Klær er viktig. Det kan fort bli kaldt, du slipper at folk peker og ler om du ikke har det, og en god, tykk genser kan i tillegg gjøre en god jobb som pute.
Sovepose er også foretrukket, både for soving og om det skulle bli veldig kaldt kan man fint sitte innpakket foran maskinen. Tøfler eller sandaler er også veldig praktisk siden de puster bedre enn vanlige sko, og du slipper å gå rundt i sokkene.

Cash
Til slutt er penger en lur ting å ha med. Både for mat, ekstra utstyr (kabler, spill og så videre).

Spis regelmessig, og ikke glem at kropp og sjel trenger søvn. Hvis alt dette er på plass er det ingenting som burde hindre deg i å ha det gøy!


Har du noen erfaringer som du vil dele? Kommenter saken!

Siste fra YEYE: Gå til forsiden her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag