RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nerder fikk avslag på søknad

Ungdom og voksne er tradisjonen tro samlet til The Gathering i Vikingskipet i Hamar i påsken. The Gathering er verdens nest største datatreff med fem tusen deltakere og går over fire døgn.
Ungdom og voksne er tradisjonen tro samlet til The Gathering i Vikingskipet i Hamar i påsken. The Gathering er verdens nest største datatreff med fem tusen deltakere og går over fire døgn. Foto: Thomas Winje Øijord (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
6.000 dataspillere må også i år sitte fysisk inaktive foran skjermene under The Gathering-arrangementet i Vikingskipet på Hamar.

Oslo (NTB): Årsaken er at Helsedirektoratet har gitt avslag på søknad om midler til et prosjekt for å få nerdene i fysisk aktivitet.

Det er organisasjonene Hyperion – norsk forbund for fantastiske fritidsinteresser og Kandu (kreativ aktiv norsk dataungdom), som står bak datatreffet The Gathering i Vikingskipet hvert år ved påsketider, som søkte om 150.000 kroner fra Helsedirektoratet.

Søknaden gjaldt et prosjekt kalt «Aktive nerder» som går ut på å tilby forskjellige fysiske aktiviteter under arrangementet. Midlene som de to organisasjonene ønsket tilgang på, er del av tilskuddsordningen «fysisk aktivitet i et folkehelseperspektiv», som er nevnt i statsbudsjettet, skriver Dagbladet.

I søknaden ber organisasjonene blant annet om å få midler til å utvikle det de kaller Nerf-turnering, et konsept basert på skytespillene «Unreal Tournament» og «Quake». Men i dette tilfellet gikk ideen ut på å benytte konseptet på en bane der ungdom, utstyrt med skumgummivåpen, kan skyte på hverandre – en aktivitet som ikke er helt ulik paintball.

Helsedirektoratet har avslått søknaden. Begrunnelsen er at «det er skepsis til enkelte av aktivitetene som stimulerer til voldsbruk». Felix Vaager i Hyperion slo seg ikke til ro med avslaget og ba om en bedre forklaring. Det fikk han. I forklaringen skriver direktoratet at «det er ikke hensiktsmessig å støtte denne typen aktivitet, eller andre aktiviteter som inspirerer til kraftig voldsbruk, jevnfør 22. juli».

Både Vaager og The Gatherings presse- og informasjonsansvarlig Simon Eriksen Valvik er skuffet over avslaget og mener 22. juli-referansen er et kraftig steg tilbake til å stigmatisere spillmiljøet. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere