RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Odd Nerdrums og forsvarer John Christian Elden under ankesaken i Borgarting lagmannsrett mandag.
Odd Nerdrums og forsvarer John Christian Elden under ankesaken i Borgarting lagmannsrett mandag. Foto: Heiko Junge (NTB scanpix)

Nerdrum-saken: – Full frifinnelse ikke en mulighet

Sist oppdatert:
Mandag startet Borgarting lagmannsrett igjen skattesaken mot bildekunstneren Odd Nerdrum.

Påtalemyndigheten mener det ikke er mulig for Nerdrum å bli frifunnet.

Lagmannsretten dømte i juni 2012 Nerdrum til fengsel i to år og ti måneder for grovt skattesvik. Han ble dømt for å ha solgt bilder for nesten 14 millioner kroner uten å føre opp inntektene på selvangivelsen.

Kunstneren anket til Høyesterett, som opphevet dommen, og dermed må hele saken behandles på nytt av Borgarting lagmannsrett.

– Vi vil i sterkere grad belyse de pengetransaksjoner som har funnet sted og Nerdrums oppfatning av disse. Vi vil belyse det absurde i at politiet opprettholder tiltale for påstander som skattemyndighetene har tilbakevist, skriver hans forsvarer John Christian Elden i en SMS til NTB.

– Slik påtalemyndigheten vurderer det, er ikke en full frifinnelse en mulighet. Det kan eventuelt være endringer i vurderingen av hvor stort beløpet som ikke er oppgitt til beskatning er. Men vi må først høre hva tiltalte og vitnene sier, sier aktor Asbjørn Lykkjen til NRK.

Lagmannsretten har satt av fem dager til saken. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere