*Nettavisen* Nyheter.

Nersnæs: - Jeg har vært mirakuløst heldig

Oslo (NTB): Line Benedikte Nersnæs beskrev seg selv som «mirakuløst heldig» og sier hun har vært på jobb hele tiden etter bombeangrepet mot Høyblokka.

- Jeg var skadd i tyggemuskelen, så de første tre ukene kunne jeg bare spise grøt og suppe. Jeg har litt stiv nakke, og det går litt saktere enn jeg hadde tenkt, men det går rett vei. Jeg føler meg fysisk rehabilitert, i den grad man kan kalle det det, fortalte Nersnæs om tiden etter 22. juli.

På spørsmål om hvordan det har gått med psyken, svarte hun at noe av den grunnleggende tryggheten har forsvunnet.

- Det gjorde meg ikke noe å sitte alene og jobbe i Høyblokka en søndag kveld, men noe av den tryggheten er borte. Noen vil kanskje si at vi var naive, og at vi satt på et utsatt sted. Nå er vi på en måte blitt legitime mål for noen, og det er en prosess man må jobbe med, forklarte hun og la til at hun tror hun skal klare det på sikt.

Nersnæs fortalte også at hun var en del på jobb rett etter 22. juli, selv om hun var sykmeldt i ti dager.

- Det er ikke fordi jeg trodde jeg kunne gjøre en veldig god jobb for departementet, men jeg hadde et kolossalt behov for å være sammen med kolleger. Vi snakket sammen, drakk kaffe, statsråden ordnet gratis lunsj og det var ingen forventninger om produktivitet da. Det var bare å være sammen, sa Nersnæs om å finne tilbake til fellesskapet og å gjenvinne normaliteten i hverdagen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag