RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Nervøse laksepriser

Sist oppdatert:
Nervøst laksemarked sender prisene videre ned denne uken.
Laksemarkedet har vært i helspenn som følge av usikkerhet knyttet til Russland, og dette er med på å påvirke prisene denne uken også.

Prisene har falt igjen, og i dag selges fersk laks i størrelsen 3 + for om lag 27 kroner kiloen.

- Prisene er litt nedadgående denne uken, sier salgssjef Per Vidar Ottesen til NA24.

- Fornuftig nivå
Fiskeeksportøren som holder til i Florø mener at dagens prisbilde er fornuftig nivå.

- Dette er et fornuftig og godt nivå, både for oppdretterne og kundene, og jeg håper vi kan få en stabilisering på dette nivået, sier Ottesen.

Han sier samtidig at markedet har vært nervøst og avventende i forhold til en avklaring om trusselen om en importstopp fra Russland. Akkurat denne avklaringen kom fiskeriminister Helga Pedersen med i en melding fredag formiddag, hvor departementet bekrefter at det ikke blir full stans fra 1. oktober.

Pedersen la samtidig til at en rekke brikker fortsatt må på plass. Fortsatt tett dialog mellom myndighetene og nye eksportsertifikater er to av faktorene som bidrar til at sjømatnæringen i dag kan trekke et foreløpig lettelsens sukk.

- Avventende
- Det er nervøsitet i markedet, og vi merker at kundene har vært veldig avventende. Vi har forholdt oss til en fullstendig stopp fra 1. oktober, så det har vært viktig med en avklaring nå, sa salgssjef Per Vidar Ottesen i Norwell til NA24 tidligere i formiddag.

Analytiker Henning Lund i Glitnir Securities bekrefter også at man ser et fall i lakseprisene mot slutten av uken.

- Sesongmessig er prisfall lite overraskende, sier Lund.

Når det gjelder prisbildet fremover, kan en rekke faktorer spille inn, tror analytikeren.

- Ytterligere positivt
- Umiddelbart kan en avklaring av situasjonen med Russland ha en psykologisk effekt. Om vi får Russlandsmarkedet tilbake med veksttakt er det veldig positivt for prisbildet i det litt lengre bildet. Det er også mulig at Russerne åpner for mer generell frossen eksport og det vil i tilfelle være ytterligere positivt, sier Lund til NA24.

Han påpeker også en annen viktig faktor som kan være med på å bestemme prisbildet fremover.

- I forrige uke kom FHL med et lavere biomasseanslag (mengden fisk som er i mærene red.anm) enn forventet, og neste uke kommer Kontali Ananlyse med sin vurdering av biomassesituasjonen.
På Oslo Børs faller samtlige lakseselskaper i dag. Pan Fish faller 2,4 prosent til 5,29 kroner, mens Lerøy Seafood er ned 1,40 prosent til 106 kroner. Cermaq faller 2,42 prosent til 70,50 kroner.

På Oslo Børs faller samtlige lakseselskaper i dag. Pan Fish faller 2,4 prosent til 5,29 kroner, mens Lerøy Seafood er ned 1,40 prosent til 106 kroner. Cermaq faller 2,42 prosent til 70,50 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere